Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Focșani învinge la Târgu Jiu după un sfert patru mai bun

CSM Focșani învinge la Târgu Jiu după un sfert patru mai bun

CSM Focșani a câștigat pe terenul lui CSM Târgu Jiu, scor 78-73, în ultimul meci din Liga Națională de Baschet Masculin disputat sâmbătă (18 decembrie) în cadrul etapei a 12-a.

Gazdele au avut un prim 5 format din Sly, Troupe, Bădiță, Ahmed și Allen, iar CSM Focșani a răspuns cu Chatman, Reljic, Burlacu, Morant și Pustahvar.

Vrâncenii au deschis scorul și au fost cei care s-au dus primii la mai mult de o posesie în plus (9-4), avantajul devenind de un singur punct apoi după reușitele lui Sly și Troupe. Chatman și Reljic și-au ajutat formația să refacă un ecart de mai multe puncte, liberele americanului urcând scorul la 15-8. CSM Târgu Jiu a putut să taie avantajul la o singură posesie (17-15), însă Focșaniul a prins momente mai bune pe finalul primului sfert, adjudecat cu 20-17.

Brandon Sly a egalat situația, 20-20 la începutul sfertului al doilea, iar Allen a pus formația gorjeană în avantaj pentru câteva secunde, înainte de tripla lui Reljic (23-22). Baker a ajutat trupa oaspete să își mărească ecartul de pe tabelă la 28-22, reușita lui Petrișor din spatele arcului de cerc formând un avantaj de trei posesii (31-24). Focșaniul s-a dus chiar la +10 pe tabelă, diferență ce a dispărut după un run de 7-0 pentru gazde (34-31), scorul pauzei stabilindu-se după liberele lui Chatman, 36-31.

Primele momente din repriza secundă au consemnat menținerea unei diferențe de două posesii în favoarea oaspeților (43-38), două faze finalizate ulterior de Allen și Nicoară apropiind scorul la 47-46. CSM Târgu Jiu a preluat conducerea după tripla lui Sly la 51-49, apoi Troupe a ținut formația gorjeană în față tot cu o aruncare precisă din spatele arcului de cerc, prin care s-a stabilit scorul după al treilea sfert, 54-52.

Două libere transformate de Porter Troupe au deschis ultimul sfert (56-52), apoi și Chatman trecând pe la linia de fault, americanul Focșaniului fiind precis și din acțiune pentru 57-56 în favoarea echipei sale. Allen și Troupe au ajutat trupa lui Jordanco Davitkov să meargă la 61-57, dar avantajul a durat puțin, până la cele patru puncte consecutive din partea lui Morant (61-61). Paliciuc și Reljic au scuturat plasa de la distanță și CSM Focșani conducea cu 67-62, ecartul oscilând apoi între două și cinci puncte, ultimele reușite pentru vrânceni în meci fiind de la linia de fault, prin Reljic, pentru 78-73.

Vrâncenii ajung la 5-7 bilanț în campionat și primesc vizita liderului U-BT Cluj în prima săptămână a lunii ianuarie, în timp ce Târgu Jiu coboară la 4-8 și merge pe terenul Ploieștiului în runda viitoare.

Henri Chatman a adunat 19 puncte, 7 pase decisive și 5 recuperări pentru CSM Focșani, acesta fiind urmat de Pavle Reljic (17 puncte, 6 recuperări, 4 assist-uri) și Demetris Morant (14 puncte, 5/6 din acțiune, 5 recuperări). Din tabăra gorjeană, Kevin Allen și-a trecut în cont pentru a opta oară în acest sezon un double-double (23 de puncte, 11 recuperări), secondat de Porter Troupe (16 puncte) și Brandon Sly (15 puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive).

*foto: Facebook Clubul de Baschet CSM 2007 LPS Focșani

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!