Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Focșani joacă cu CSM VSKC Miercurea Ciuc pentru locurile 15-18

CSM Focșani joacă cu CSM VSKC Miercurea Ciuc pentru locurile 15-18

CSM Focșani și CSM VSKC Miercurea Ciuc încep sâmbătă, 29 aprilie, seria pe sistemul „cel mai bun din 5” pentru locurile 15-18, avantajul terenului propriu fiind de partea vrâncenilor.

Focșaniul a pierdut cu 3-0 la general în seria cu CSM Târgu Mureș, încasând în fiecare meci peste 90 de puncte și așa a ajuns să lupte în subsolul clasamentului. Vrâncenii au arătat însă destule momente bune în seria precedentă din playout, diferența cea mai mică înregistrându-se în meciul doi, când au fost opt puncte în favoarea mureșenilor.

Tot cu 3-0 a pierdut și CSM VSKC Miercurea Ciuc în runda precedentă, în fața lui CSM Petrolul Ploiești, într-o serie în care favoriți în mod cert au fost prahovenii. Ofensiva harghiteană a lasăt de dorit mai ales în meciul doi, când Miercurea Ciuc a putut să marcheze doar 59 de puncte.

În ceea ce privește duelurile directe dintre Focșani și Miercurea Ciuc în acest sezon, acestea au avut loc în martie și la începutu lui aprilie, în grupa 11-18. Ambele s-au terminat cu bine pentru alb-albaștrii, 70-66 în tur și 95-80 în retur.

Vizitatorii din aceste prime întâlniri ale seriei se află într-o formă dezastruoasă, cu 21 de înfrângeri la rând. CSM Miercurea Ciuc este de altfel singura echipă din LNBM care încă nu a putut să câștige în 2023. În plus, clubul harghitean nu a câștigat contra lui CSM Focșani din 2019.

Cifrele sunt de partea lui CSM Focșani, diferențe importante înregistrându-se la libere (74.9 – 70.7%), trei puncte (34.5 – 27.4%) și la capitolul posesiilor pierdute. În acest ultim caz, ciucanii au 17.1 pe meci, iar Focșaniul 11.7.

Kevin Johnson (13.4 puncte) și Meshack Lufile (16.3 puncte) sunt principalii marcatori din cele două tabere, Amedeo Casale fiind liderul harghitenilor la recuperări și pase decisive pe meci, iar Jordan Swopshire iese în evidență cu 5.1 recuperări pentru CSM Focșani, în timp ce Pavle Reljic își trece în cont 4 assist-uri pe partidă.

Seria începe la Focșani sâmbătă, 29 aprilie, de la ora 17.30, iar meciul doi va avea loc pe 1 mai începând cu ora 17.00 tot în fieful vrâncenilor. Ulterior, se merge la Miercurea Ciuc pentru meciul 3 (5 mai, ora 17.00), iar dacă va fi nevoie de meciul 4, acesta va avea loc pe 7 mai (ora 17.00). Un eventual duel decisiv se va juca la Focșani pe 11 mai. Toate partidele o să fie pe FRB TV.

*foto: Facebook Clubul de Baschet CSM 2007 LPS Focșani

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!