Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Focșani primește vizita lui CSM Târgu Jiu în ultimul meci de acasă din grupa 11-18

CSM Focșani primește vizita lui CSM Târgu Jiu în ultimul meci de acasă din grupa 11-18

CSM Focșani și CSM Târgu Jiu se întâlnesc în primul meci al zilei de vineri, 31 martie, din Liga Națională de Baschet Masculin, partida contând pentru etapa cu numărul 25. Vrâncenii au două victorii în plus în clasamentul grupei 11-18 înaintea confruntării directe.

Ambele au câștigat două meciuri din ultimele cinci în faza secundă a campionatului, în această perioadă CSM Târgu Jiu jucând partidele care s-au terminat la diferențe mai mici de puncte. Gorjenii au pierdut ultima dată pe teren propriu în fața Stelei cu 75 la 80, în timp ce Focșaniul a cedat la o posesie împotriva Ploieștiului, 75-78 în fața publicului vrâncean.

Situația din clasament este de partea gazdelor din acest meci, CSM Focșani având 5-7 bilanț și ocupă locul 5, fără șanse să beneficieze de avantajul terenului propriu în prima serie din playout. Târgu Jiu o urmează cu 3-9 și are încă șanse să termine în fața vrâncenilor în funcție de rezultatele ultimelor două runde din grupa 11-18.

Turul a adus un meci decis în overtime la Târgu Jiu, CSM Focșani reușind să câștige atunci cu 93 la 89. Shamiel Stevenson a stabilit atunci recordul stagional de puncte marcate în LNBM, 40, dar cifra nu a fost suficientă pentru a le aduce victoria gorjenilor.

Târgu Jiu încă se menține în grupul echipelor cu peste 80 de puncte marcate în medie în faza a doua, CSM Focșani fiind sub adversara sa la acest capitol. Diferențele sunt minime la recuperări și eficiență, în timp ce la assist-uri vrâncenii stau mai bine (16.8 – 14.7). La nivelul aruncărilor de două puncte este un plus destul de important pentru gorjeni (53.4 – 45.6%), iar la libere cele două au puțin peste 70% precizie.

Shamiel Stevenson este singurul cu peste 25 de puncte în medie pe meci în faza secundă, cifre adunate în șase partide, în timp ce Adika Peter-McNeilly se remarcă de la Focșani cu 15.8. Stevenson nu este departe de medii de double-double, fiind al doilea recuperator în această fază și cu una dintre cele mai ridicate medii de minute petrecute pe parchet, iar din cele două tabere Kevin Johnson are cel mai ridicat procentaj al triplelor bune, cu 46.8% pentru CSM Focșani.

Duelul dintre CSM Focșani și CSM Târgu Jiu va avea loc vineri, 31 martie, de la ora 17.00 și o să fie în direct pe FRB TV.

*foto: csmtargujiu.ro

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM Focșani Lex 8 :

    hai slabii
    ole ole, forta csm

    cu 1 an în urmă (31.03.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!