Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Focșani restabilește egalitatea în seria cu CSM Târgu Jiu

CSM Focșani restabilește egalitatea în seria cu CSM Târgu Jiu

CSM Focșani a reușit să egaleze situația în seria cu CSM Târgu Jiu, pentru locurile 15-18 în Liga Națională de Baschet Masculin. Vrâncenii s-au impus vineri (26.04) cu scorul de 110-86 pe terenul gorjenilor.

Târgu Jiu: Dimitrius Underwood, Ethan Wright, Noam Weinberg, David Antonescu, Arsenije Vuckovic

Focșani: Cătălin Petrișor, Pavle Reljic, Sherwood Brown, Luca Cârstea, Justin Baker

Vrâncenii au deschis partida cu un parțial de 9-0 și Petrișor a putut să refacă ulterior un avantaj de trei posesii la 4-12, de unde CSM Târgu Jiu n-a fost capabilă de un răspuns pe măsură pe următoarele atacuri. Vizitatorii au ajuns cel mult la +17 pe parcursul acestui act, la finalul căruia au condus cu 14-28 și s-au bazat pe un procentaj impresionant din acțiune: 61%. Ambele formații au arătat bine în ofensivă pe parcursul celui de-al doilea sfert și CSM Focșani a reușit să se desprindă în continuare, în urma reușitelor lui Brown fiind notată tripla lui Petrișor pentru 26-46. CSM Târgu Jiu a avut o serie bună de la -22 și a tăiat puțin din handicap în decurs de câteva minute, dar Axinte a răspuns cu un coș de la distanță pentru 36-57 și la finalul reprizei scorul a devenit 40-59.

Cinci puncte la rând au marcat gorjenii în debutul celui de-al treilea sfert, seria fiind oprită de tripla lui Brown și curând CSM Focșani s-a apropiat de borna celor 20 de puncte în plus pe tabelă (47-65). Gazdele au ajuns într-un run de 14-4 și handicapul a scăzut la 8 lungimi cu trei minute rămase din acest act (61-69), moment urmat de o perioadă reușită a Focșaniului și s-a ajuns la +18: 65-83. Vrâncenii au început în forță ultimul sfert, cu un parțial de 12-3, și s-au apropiat de sută, bornă pe care au depășit-o cu cinci minute rămase pe cronometru (72-101). Echipa lui Mihai Petruț a bifat cel mai bun joc din acest sezon în privința punctelor marcate și s-a impus cu 86-110, iar cu ajutorul acestui rezultat a restabilit egalitatea în seria cu CSM Târgu Jiu.

Sherwood Brown a avut un monster game cu 41 de puncte, 9 recuperări, 5 pase decisive și +50 la eficiență. Următorii marcatori ai învingătorilor au fost Cătălin Petrișor (19 puncte, 7 pase decisive, 3 recuperări, 5/8 de la distanță) și Dragoș Axinte (15 puncte, 3 pase decisive, 2 recuperări, 4/6 de la distanță).

În replică, Jalen Dupree a totalizat 20 de puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive venind de pe bancă, iar Dimitrius Underwood a stat cu 18 puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive. 

Seria se mută la Focșani cu 1-1 la general. Meciul trei va avea loc pe 30 aprilie, de la ora 17.00, iar cea de-a patra partidă pe 2 mai. Ambele confruntări vor fi transmise în direct pe FRB TV.

*foto: Cristi Caval / csmtargujiu.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!