Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Focșani și CSM Galați luptă pentru prima victorie în 2022

CSM Focșani și CSM Galați luptă pentru prima victorie în 2022

CSM 2007 Focșani primește vizita formației CSM Galați în cadrul etapei cu numărul 15 din Liga Națională de Baschet Masculin. Duelul din Vrancea va avea loc sâmbătă, 15 ianuarie.

Trupa din Vrancea a avut dueluri cu U-BT Cluj și CSU Sibiu recent, ambele fiind pierdute de echipa antrenată de Mihai Petruț. Împotriva Sibiul avea să fie mai strâns scorul, galben-albaștrii impunându-se pe teren propriu cu 87-80. Henri Wade Chatman a condus lista marcatorilor pentru Focșani în acel duel, cu 25 de puncte marcate (4/7 din interiorul arcului de cerc). Americanul a fost astfel la al șaptelea meci în LNBM cu 20+ puncte la finalul unui joc.

CSM Galați a încheiat excelent luna decembrie din anul precedent, cu trei victorii în campionat din patru meciuri plus calificarea în Final Four-ul Cupei României. Gălățenii au cedat însă primele două partide din noul an, mai întâi la Miercurea Ciuc (75-69) și ultima dată acasă cu FC Argeș Basketball. Formația pregătită de Florin Nini a terminat ultimul sfert cu piteștenii cu 37 de puncte marcate, scorul final fiind 85-81 pentru alb-violeți.

Javon Masters a ieșit atunci în evidență, cu un season high de 26 de puncte (8/12 din acțiune, 3/5 de la distanță), pe lângă american fiind trei alți sportivi de la Galați în double figures. Masters rămâne cel mai bun marcator pentru CSM Galați în acest sezon, cu 15.5 puncte în medie, având doar două meciuri în care n-a terminat în double figures.

Disputa cu Piteștiul a consemnat un season low în privința recuperărilor la final de meci pentru CSM Galați (24), precedentul meci cu sub 30 de recuperări fiind împotriva lui U-BT Cluj, atunci terminând cu 27. Un record, pozitiv însă, a stabilit Focșaniul, cu 13 aruncări de la distanță precise în fața Sibiului, numărul încercărilor fiind de asemenea ridicat (35).

Cu excepția procentajelor de la linia liberelor și a intercepțiilor, cele două formații sunt în a doua parte a clasamentului la restul datelor statistice. Bilanțul în LNBM este favorabil Focșaniului, 5-9, iar CSM Galați stă pe locul 14 cu 3-11.

În total sunt trei jucători cu cel puțin 15 puncte în medie în acest sezon, tot vrâncenii fiind mai buni la acest capitol, unde îi au pe Henri Wade Chatman (20.3) și Justin Baker (16.4). De la Galați doar Javon Masters atinge acest prag.

Meciul de la Focșani începe la ora 17.00 și va fi transmis în direct pe YouTube FRB TV.

*foto: Facebook Clubul de Baschet CSM 2007 LPS Focșani

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!