Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Focșani și CSM Miercurea Ciuc doresc să obțină prima victorie stagională

CSM Focșani și CSM Miercurea Ciuc doresc să obțină prima victorie stagională

După programul încărcat de sâmbătă, Liga Națională continuă cu o nouă zi plină de baschet. Miercuri, 6 octombrie, vor avea loc nu mai puțin de cinci confruntări, iar prima dintre ele se dă între CSM Focșani și CSM Miercurea Ciuc.

Cele două adversare nu au început prea bine sezonul 2021-2022. Atât vrăncenii, cât și harghitenii au pierdut cele două jocuri din prima fază a Cupei României și primul meci din LNBM.

CSM Focșani a fost învinsă în Cupă de CS Dinamo București, o grupare care, în ciuda multor schimbări de lot, a practicat un baschet foarte bun. În campionat, situația a stat diferit. Elevii lui Mihai Petruț au controlat jocul cu Rapid București, însă au ridicat piciorul de pe accelerație în actul decisiv, iar feroviarii au revenit și s-au impus cu 84 la 77.

De partea cealaltă, CSM Miercurea Ciuc nu a avut nicio șansă în cele trei partide disputate. Baschetbaliștii pregătiți de Laszlofy Botond au pierdut la scor atât meciurile din Cupa României cu SCM Timișoara, cât și duelul cu FC Argeș Basketball din prima etapă (56-114).

CSM Focșani se bazează, în mare măsură, pe Justin Baker, Henri Wade-Chatman Aliaksandr Pustahvar, care au fost principalii marcatori ai vrăncenilor în disputa din Capitală.

Alți doi jucători importanți din lotul gazdei sunt Cătălin Petrișor și Radu Paliciuc, baschetbaliști cu experiență în prima ligă din România, dar care nu au reușit să se remarce prea mult până acum.

În schimb, CSM Miercurea Ciuc și-a construit jocul în jurul a trei ex-iugoslavi: Mihajlo Bogdanovic, Branislav Vujadinovic și Lazar Djurovic. Aceștia au înscris peste 60% din punctele reușite de harghiteni în confruntarea cu elevii lui Tudor Costescu.

La nivel de autohtoni, principalul baschetbalist român al lui CSM Miercurea Ciuc a fost Basti Ionescu.

Așadar, Sala Polivalentă din Focșani va găzdui încleștarea celor mai rănite echipe din prima parte a sezonului. Confruntarea are loc miercuri, 6 octombrie, la ora 17:00, în direct pe FRB TV.

*foto: Facebook – CSM Focșani 2007 oficial

1 comentariu la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!