Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Focșani și CSM Târgu Jiu deschid runda cu numărul 20 din Liga Națională

CSM Focșani și CSM Târgu Jiu deschid runda cu numărul 20 din Liga Națională

Runda cu numărul 20 din Liga Națională de Baschet Masculin debutează sâmbătă, 3 februarie, cu un duel din grupa 11-18. CSM Focșani și CSM Târgu Jiu vor fi adversare în această parte a ierarhiei.

Gorjenii au obținut un succes dramatic în prima rundă din grupa 11-18, pe terenul celor de la CSM Petrolul Ploiești, după ce au revenit de la -20. Cameron Oluyitan a adus victoria cu 99-98, rezultat care a ajutat-o pe CSM Târgu Jiu să se mențină într-o egalitate în trei cu SCM Timișoara și SCM U Craiova pe primele locuri ale acestui clasament.

CSM Focșani a suferit o înfrângere clară la Timișoara, 68-98, dar a avut multe absențe în lot și s-a bazat pe o rotație de șapte jucători. Patru dintre aceștia au fost în double digits, cu Justin Baker principal marcator (20 de puncte, 9 recuperări) și Sherwood Brown autor al unui double-double format din 11 puncte și 10 recuperări. Vrâncenii vor aborda meciul cu CSM Târgu Jiu cu 1-6 în ierarhia grupei 11-18.

Gazdele întâlnirii de sâmbătă au avut parte de rezultate ceva mai bune în întâlnirile directe. CSM Focșani a câștigat ambele partide din stagiunea trecută, 93-89 și 75-59. Ultimul succes pentru CSM Târgu Jiu datează din 19 aprilie 2022, în fieful vrâncenilor: 83-71.

Forma este de partea echipei lui Kresimir Basic, după o serie echilibrată în ultimele 10 jocuri din Liga Națională. Trupa gorjeană a câștigat în cinci ocazii în perioada amintită, în vreme ce vrâncenii au un singur succes din noiembrie încoace.

Prin poziția mai bună din clasament, CSM Târgu Jiu beneficiază de un avantaj în privința datelor statistice. Ambele formații au avut probleme la nivelul aruncărilor de trei puncte pe parcursul sezonului și se clasează în partea inferioară a ierarhiei la acest detaliu, lucru care este valabil și în cazul assist-urilor pe meci. Doi dintre marcatorii buni ai Ligii Naționale, Dimitrius Underwood (19.5 puncte) și Derryck Thornton Jr. (17.2 puncte) vor fi adversari cu ocazia etapei a 20-a.

Meciul de la Focșani va avea loc sâmbătă, 3 februarie, de la ora 17.00 și va fi transmis în direct pe FRB TV.

*foto: Facebook CSM Focșani 2007 oficial

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!