Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Focșani și SCM U Craiova se întâlnesc pentru a doua oară în luna noiembrie

CSM Focșani și SCM U Craiova se întâlnesc pentru a doua oară în luna noiembrie

Primul meci de sâmbătă, 25 noiembrie, din Liga Națională de Baschet Masculin pune față în față două cluburi care s-au întâlnit destul de recent. CSM Focșani și SCM Universitatea Craiova vor fi adversare în etapa a 10-a a Conferinței B.

Aceste formații s-au duelat în urmă cu două săptămâni la Craiova, într-o restanță din prima etapă. Atunci, „Leii Băniei” au putut să câștige cu 71-64 și au bifat primul rezultat pozitiv din sezonul 2023/2024, iar ulterior au legat seria aceasta cu o victorie în overtime la Ploiești, 86-74, ajungând la 2-4 bilanț.

De partea cealaltă, pentru vrânceni acea înfrângere din Bănie a reprezentat continuarea unei serii de pași greșiți, bilanțul echipei înaintea rundei cu numărul 10 fiind de 1-7. Singura victorie pentru CSM Focșani în turul Conferinței B a venit pe teren propriu, în disputa cu nou-promovata CS Vâlcea 1924, scor 74-71.

Meciul tur dintre Focșani și Craiova a adus un record stagional la capitolul eficienței, Milan Milovanovic devenind primul jucător din LNBM cu +40 la acest capitol. Baschetbalistul oltenilor a totalizat 26 de puncte, 13 recuperări și 4 pase decisive în Bănie, cu 12/14 din acțiune. În replică, cel mai eficient jucător de la CSM Focșani a fost Pavle Reljic, cu 21 de puncte, 5 recuperări și 4 assist-uri.

Confruntările directe sunt de partea Craiovei, după ce doar într-un singur caz a putut să se impună trupa vrânceană. Acest lucru s-a întâmplat în stagiunea 2020/2021, într-o partidă încheiată cu 73-72.

În ceea ce privește statisticile, Focșani și Craiova stau foarte modest la punctele marcate pe meci, fiind între ultimele trei echipe ale campionatului. O diferență importantă poate fi sesizată la recuperări, în favoarea oltenilor (39.5 - 33.1) și ambele echipe au peste 72% la linia de fault. Vrâncenii sunt ultimii la media de assist-uri, însă au cele mai puține mingi pierdute pe meci.

Sherwood Brown și Vitaliy Zotov sunt doi dintre marcatorii buni ai Ligii Naționale, fundașul din Ucraina totalizând 20.2 puncte pentru SCM U Craiova, formație pe care o ajută și cu 5.3 assist-uri. Konstiantyn Anikiienko și Milan Milovanovic au medii apropiate la nivelul recuperărilor, cu un plus pentru sportivul de la CSM Focșani, 7.8 față de 7.2.

Duelul de la Focșani va avea loc sâmbătă, 25 noiembrie, de la ora 17.00 și va fi în direct pe FRB TV.

*foto: Ionuț Greere / Sportul Doljean

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!