Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Focșani și Steaua au început cu dreptul ultimele serii din playout

CSM Focșani și Steaua au început cu dreptul ultimele serii din playout

Ultimele serii din playout-ul Ligii Naționale de Baschet au debutat luni, 15 mai, la Focșani și București. Jocurile contează pentru locurile 15-16 și 17-18 și se joacă pe sistemul „cel mai bun din 3”.

CSM Focșani a primit vizita Lagunei București și a reușit să se impună la opt puncte diferență. Vrâncenii au terminat primul sfert cu 20-14, după care la pauză au beneficiat de un avantaj format din două cifre, 41-30. Laguna și-a adjudecat la limită ambele sferturi din repriza a doua și a putut să reducă puțin din ecart, scorul final fiind 73 la 65.

Pavle Reljic a fost cel mai bun marcator de la CSM Focșani în acest duel (18 puncte, 6 recuperări, 5 pase decisive), Jordan Swopshire (13 puncte, 7 recuperări) și Kevin Johnson (10 puncte, 9 recuperări) fiind următorii jucători eficienți din tabăra învingătorilor.

Devin Cooper a contribuit cu 17 puncte și 2 recuperări pentru Laguna, Will Saunders l-a urmat cu 16 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive și 2 intercepții, iar Aleksandre Phevadze a încheiat cu un double-double format din 15 puncte și 10 recuperări.

Meciul doi va avea loc în fieful Lagunei pe 18 mai, de la ora 17.00.

În celălalt meci de luni, Steaua a primit vizita lui CSM VSKC Miecurea Ciuc în duelul formațiilor retrogradate. Roș-albaștrii au controlat jocul și n-au fost departe să înscrie suta în fața singurei echipe care nu a câștigat încă în 2023 în LNBM. Steaua a avut 50 de puncte marcate pe parcursul primei reprize și în cele din urmă a câștigat toate sferturile, pentru ca la final tabela să indice 95-78.

Șase jucători de la Steaua au terminat cu măcar 10 puncte marcate, lideri la acest capitol fiind Branislav Vujadinovic și Daniel Ogele, ambii cu 14.

Andrija Draskovic a totalizat 19 puncte, 6 pase decisive, 3 recuperări și 3 intercepții pentru Miercurea Ciuc, iar Amedeo Casale l-a urmat cu 18 puncte, 7 pase decisive, 3 recuperări și 2 intercepții.

Meciul doi al seriei va avea loc la Miercurea Ciuc pe 19 mai, de la ora 17.00.

*foto: Facebook CSM Focșani 2007 oficial

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM Focșani Lex 8 :

    oare
    va mai fi steaua stea?

    cu 5 luni în urmă (03.11.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!