Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FC Argeș țintește victoria în primul meci de pe teren propriu al sezonului, cu CSM Focșani

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
09.10.2021

FC Argeș țintește victoria în primul meci de pe teren propriu al sezonului, cu CSM Focșani

Duminică, 10 octombrie, de la ora 18:00, FC Argeș Basketball primește vizita celor de la CSM Focșani în Sala Sporturilor din Pitești. Cele două formații vin după victorii în etapa a doua.

Trupa din Trivale a trecut cu brio testul dificil reprezentat de disputa cu SCM Timișoara. Elevii lui Tudor Costescu s-au impus cu scorul de 74-73 în deplasarea din Banat, într-un meci ce a menținut suspansul până la ultima posesie.

Piteștenii au preluat controlul partidei la începutul actului secund, după ce au început confruntarea cu stângul, și n-au mai cedat inițiativa până la finalul meciului. Cu toate acestea, FC Argeș a tremurat la ultima posesie când Darrion Strong a ratat o aruncare ce ar fi câștigat partida pentru Timișoara.

Mladen Jeremic a fost principalul marcator pentru argeșeni. Extrema echipei lui Costescu a avut 22 de puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive și 4 triple înscrise.

Nikola Jevtovic a confirmat forma bună din startul noii stagiuni cu un nou double-double. Pivotul sârb are medii de 15.5 puncte, 12 recuperări, 2.5 pase decisive și 1.5 capace pe meci în cele două victorii ale formației sale.

Un capitol la care piteștenii excelează în această stagiune este eficiența aruncărilor de trei puncte. După ce în meciul cu Miercurea Ciuc au înscris de 20 de ori din 42 de aruncări, vulturii alb-violeți au avut și în disputa cu Timișoara 12 triple marcate dintr-un total de 27 încercate.

După două runde, cei de la Focșani au un bilanț echilibrat, 1-1. Vrâncenii s-au regrupat după înfrângerea cu nou-promovata Rapid în prima etapă și au învins-o fără prea mari probleme pe CSM Miercurea Ciuc.

Cu 68-50 s-au impus cei de la Focșani într-o partidă în care ofensiva nu a excelat, dar în care defensiva a fost la un nivel foarte ridicat. Deși au fost surclasați la numărul de recuperări, elevii lui Mihai Petruț au reușit să își creeze mai multe posesii prin intercepțiile lor, nouă la număr.

Liderii la statistică ai celor de la Focșani au fost Aliaksandar Pusthavar (20 de puncte, 12 recuperări și 3 pase decisive) și Justin Baker (18 puncte și 8 recuperări).

În ultimele zile, cei de la Focșani au fost activi și pe piața transferurilor. Aceștia l-au semnat pe americanul Demetrius Morant, jucător de pozițiile 4 și 5. Morant a absolvit Florida Gulf Coast University și a jucat în Europa la Aris Salonic, Artland Dragons, Szolnoki Olaj și Golden Eagle.

FC Argeș a terminat neînvinsă în sezonul precedent confruntările directe cu CSM Focșani. Scorurile înregistrate au fost 89-76 și 90-73 în favoarea piteștenilor.

Meciul de duminică nu este transmis la televizor, dar poate fi urmărit pe FRB TV.

*foto: Facebook: FC Argeș Basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • Popescu Marcu-George :

    Pitesti
    Sunt o echipa ce practica un baschet de calitate , au obtinut sezonul trecut locul 3 la sfarsitul campionatului , le urez mult succes

    cu 2 ani în urmă (10.10.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!