Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Focșani va lupta cu Petrolul Ploiești pentru locul al 15-lea în LNBM

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
02.05.2024

CSM Focșani va lupta cu Petrolul Ploiești pentru locul al 15-lea în LNBM

CSM Focșani a reușit să înregistreze și a treia victorie consecutivă în seria de play-out cu CSM Târgu Jiu. Formația din Vrancea s-a impus cu 89-87, câștigând astfel seria cu 3-1 la general pentru a avansa în cursa pentru locul 15, unde va da piept cu Petrolul Ploiești.

CSM Focșani: Cătălin Petrișor, Pavle Reljic, Dragoș Axinte, Sherwood Brown, Justin Baker

CSM Târgu Jiu: Dimitrius Underwood, Ethan Wright, Camil Berculescu, David Antonescu, Arsenije Vuckovic

Reljic a deblocat tabela pentru gazde, înainte ca Wright și Vuckovic să replice cu două reușite din interior. Brown de la libere și Underwood de la semi-distanță făceau ca scorul să fie 4-6, iar Axinte a semnat apoi prima triplă a confruntării. Underwood și-a continuat evoluția foarte bună și a ajuns la 11 puncte la rând. Reljic, Baker și Brown au răspuns cu un run de 9-0 pentru vrânceni, întrerupt de liberele lui Oluyitan și Antonescu. Baker a venit apoi cu o nouă triplă, iar Reljic a majorat diferența cu un floater. După 10 minute, scorul era 25-21.

Baker a semnat primele cinci puncte pentru gazde în debutul sfertului secund, iar un nou coș de afară al lui Axinte făcea ca scorul să fie 33-23. Underwood a luat din nou ofensiva în propriile sale mâini și a marcat patru puncte la rând pentru a își ține echipa în joc. Baker cu un and-one și Reljic de la semi-distanță au readus diferența în double-digits. Au urmat mai multe momente de secetă ofensivă de ambele părți, întrerupte de un layup al lui Wright și tripla lui Reljic. Finalul de sfert le-a aparținut elevilor lui Mihai Petruț, care conduceau cu 51-38 la jumătatea disputei.

Underwood a continuat de unde a rămas și a spart gheața în repriza secundă cu un and-one. Baker și Oluyitan s-au duelat mai apoi în reușite din spatele arcului de cerc. Antonescu și-a readus echipa în single-digits de la linia de pedeapsă. Cei doi pivoți titulari s-au duelat apoi cu câte o reușită din interior. După mai multe momente în care cele două echipe nu au punctat de afară, Brown a oprit seceta cu un coș cu fault de la distanță. Vuckovic și Berculescu au semnat un run de 6-0 al oaspeților, înaintea unei noi trițe din partea lui Brown. El a dat startul exploziei ofensive pentru Focșani, ce făcea ca scorul să fie 76-59 înainte de actul decisiv.

Wright a deblocat tabela în sfertul al patrulea cu un coș de trei. Antonescu a adăugat două puncte din interior, înaintea unui duel al coșurilor de trei între Petrișor și Wright. Underwood i-a apropiat pe gorjeni la opt lungimi. Brown și Wright au reușit pe rând câte un coș de trei în posesiile următoare. Underwood cu un slam-dunk a redus deficitul la două posesii. Coșul de afară al lui Wright ducea scorul la 82-80 și Underwood avea să restabilească egalitatea și să își aducă ulterior echipa în avantaj. Un and-one al lui Brown avea să oprească pentru moment tăvălugul oaspeților. El a marcat și de la libere, dar Underwood a egalat din nou la 87, cu un stop-șut de trei. Brown a adus victoria echipei sale cu alte două aruncări libere în ultima secundă: 89-87.

Sherwood Brown a fost MVP-ul echipei câștigătoare și a strâns 29 de puncte, 9 recuperări și 3 pase decisive. Justin Baker l-a urmat cu 27 de puncte, în timp ce Dimitrius Underwood a avut 37 de puncte și 13 recuperări pentru oaspeți.

*foto: Facebook/CSM Focșani 2007 oficial

1 comentariu la aceasta stire:
  • didi.alex. :

    #believe
    Vreau să cred ca cei care vor câștiga această serie, în speță noi, vor avea șansa să joace sezonul viitor în LNBM!

    cu 1 săptămână în urmă (03.05.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!