Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Focșani, victorie categorică în duelul cu CSM Miercurea Ciuc

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
22.01.2022

CSM Focșani, victorie categorică în duelul cu CSM Miercurea Ciuc

CSM Focșani a reușit una dintre cele mai bune prestații din acest sezon în deplasarea de la Miercurea Ciuc, din etapa cu numărul 17, în care s-a impus cu scorul de 58-79.

Laszlofy Botond a început cu Zerkula, Bogdanovic, Vujadinovic, Lam și Lufile. Mihai Petruț i-a titularizat pe Wade-Chatman, Reljic, Bratosin, Morant și Baker.

Meciul a început cu un coș pe recuperare ofensivă al lui Morant. Reljic a interceptat pasa lui Lam și a înscris pe tranziție. Bogdanovic a bifat primele puncte ale harghitenilor. Sârbul a înscris din nou și a egalat, înaintea reușitei de la semi-distanță a lui Wade-Chatman. Vujadinovic a înscris primele sale puncte cu un floater și a dus scorul la 6-6.

Baker a răspuns imediat cu un run personal de excepție, alcătuit din trei triple și un coș din interiorul semicercului, iar tabela indica 17-10 pentru oaspeți. Laszlofy Botond s-a văzut nevoit să ceară timp de odihnă. Din acel moment, s-a mai înscris un singur coș în sfert, aparținându-i lui Morant. După 10 minute, Focșani conducea cu 19-10.

Același Morant a deschis al doilea parțial cu un slam-dunk de efect pe recuperare ofensivă. Lufile a încheiat parțialul de 14-0 al adversarilor cu un coș la inel. Ionescu a înscris și el pe pătrundere, iar Miercurea Ciuc se apropia la 11 puncte. Vrâncenii au continuat să domine la capitolul recuperărilor ofensive, iar Baker a înscris după un astfel de procedeu. Reljic a mărit ecartul la 14 puncte dupa ce a fost găsit de Steger sub panou. Baker a demonstrat din nou că este un aruncător excelent și a punctat pe sirenă printr-un jumpshot foarte dificil, după care a contribuit cu un blocaj pentru tripla lui Wade-Chatman. Botond a cerut timeout pentru a doua oară la scorul de 16-36.

 După câteva reușite de la linia de libere ale elevilor lui Laszlofy Botond, Steger i-a pasat lui Morant excelent în paint, iar acesta a finalizat cu un floater. Steger a trecut în rolul marcatorului și a reușit un stepback de la distanță prin care stabilea scorul la pauza mare: 41-23 pentru Focșani.

A doua jumătate a fost deschisă de un slam dunk al lui Morant, prin care oaspeții își măreau ecartul la 20 de puncte. Lam și Lufile au înscris la posesii consecutive, stârnind o discuție aprinsă între jucătorii de la Focșani și staff-ul tehnic. Wade-Chatman le-a tăiat elanul gazdelor cu două coșuri consecutive din spatele semicercului. Vujadinovic și Lam au orchestrat un parțial de 7-0 al harghitenilor prin care veneau la 33-51. Wade-Chatman a înscris a treia sa triplă din sfertul trei, iar înaintea ultimelor 10 minute, scorul era 59-36.

Ultimul act a început cu un coș pe contră al lui Bogdanovic. Lam a reușit un and-one prin care gazdele se apropiau la 18 lungimi (41-59). Pustahvar a înscris imediat din zero grade, dar același Bogdanovic a beneficiat de un layup facil. Vrâncenii au continuat să exceleze de afară, iar Steger a dus scorul la 65-43 printr-o triplă. Lam a înscris abia a doua triplă a echipei sale, la a 21-a încercare. În cele din urmă, CSM Focșani s-a impus cu scorul de 58-79.

Justin Baker a încheiat disputa cu 21 de puncte, 6 recuperări și 3 reușite de la distanță. Wade-Chatman a avut 16 puncte, 6 recuperări și 3 pase decisive. Demetris Morant a avut 12 puncte, 8 recuperări, cu 6/7 din acțiune. De cealaltă parte, trei jucători au fost în double digits. Este vorba despre Bogdanovic și Lam, cu câte 14 și Lufile cu 12.

În etapa următoare, CSM Miercurea Ciuc se deplasează pe Valea Prahovei, pentru duelul cu CSM Ploiești. CSM Focșani primește vizita celor de la FC Argeș.

*foto: CSM Focșani/Facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!