Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Focșani, victorie neașteptată pe teren propriu, contra celor de la BCM U Pitești

CSM Focșani, victorie neașteptată pe teren propriu, contra celor de la BCM U Pitești

BCM U Pitești nu a reușit să iasă din criză nici în Cupa României. Piteștenii au suferit o înfrângere neașteptată pe terenul celor de la CSM Focșani, scor 88-84, în manșa tur a turului 2 al Cupei României. Meciul pierdut de piteșteni este cu atât mai mult o surpriză întrucât vrâncenii antrenați de Mihai Petruț se află pe locul 3 în Grupa Valorică B a LNBM, cu un palmares de 4-3.  

CSM Focșani a început în formula Cătălin Petrișor, Mitchell, Crăciun, Smith și Simeunovic, în timp ce BCM U Pitești i-a avut în primul 5 pe Washington, Măciucă, Gajovic, Santa și Searcy.

Argeșenii au început mai bine partida și după coșul lui Abramov conduceau cu 7-2. Mitchell și Smith au reușit însă să aducă gazdele în avantaj, grație unui run de 13-2 iar după un alt and-one al lui Akim Mitchell, CSM Focșani conducea cu 22-14. Justas Tamulis a deschis sfertul doi cu un and-one (22-17), dar Cornelius a răspuns cu un and-one pe aruncare de 3 puncte și tot el a dus Focșaniul la un avans de 13 puncte (36-23). Tasic și Tamulis au pus cinci puncte pentru argeșenii, dar vrâncenii au revenit iar la un avans de 12 puncte, după reușita lui Cristian Popa (42-30). A urmat Însă un run de 10-0 al argeșenilor, cu Searcy în prim plan. Prima repriză a fost însă închisă de Simeunovic, cu un coș de 3 puncte care a dus scorul la 45-40.

Mitchell și Smith au deschis sfertul trei cu coșuri de la 3 puncte, dar Piteștiul a reintrat ușor ușor în meci și argeșenii au egalat la 57. Finalul sfertului a aparținut însă celor de la Focșani, care au avut un avantaj de 5 puncte după 30 de minute în urma liberelor lui Cătălin Petrișor (67-62). Tot gazdele au deschis scorul în sfertul 4, prin Smith (69-62). A urmat însă un run al Piteștiului și după coșul de 3 puncte al lui Avramov iar după liberele lui Searcy avansul Piteștiului a ajuns la 4 puncte (71-75).  Focșani a răspuns prin Mitchell și au egalat la 77. După liberele lui Searcy, Simeunovic a readus Focșaniul în avantaj, scor 80-79. După ce Tamulis a egalat la 81, același Cornelius a dus scorul la 84-81. Pe finalul meciului s-a ajuns des la nivelul liberelor, iar scorul a fost stabilit în cele din urmă la 88-84 pentru gazde.

Donovan Smith a reușit un double-double, cu 31 de puncte și 12 recuperări. Akim Mitchell a marcat 25 de puncte, Cameron Cornelius 13 și Djordje Simeunovic 12. De partea cealaltă, Avramov a înscris 22 de puncte și Justas Tamulis 21, în timp ce Devin Searcy a adunat 18 puncte. De notat faptul că Goran Gajovic a evoluat doar în 4:17 minute în primul sfert. Din primele informații, căpitanului Piteștiului pare să se fi accidentat.

Returul din Sala Trivale va avea loc săptămâna viitoare.

*foto: facebook CSM Focșani 2007

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!