Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Galați a inaugurat seria cu Laguna București din play-out cu un succes

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
11.04.2023

CSM Galați a inaugurat seria cu Laguna București din play-out cu un succes

CSM Galați și Laguna București s-au confruntat în meciul de debut din play-out-ul Ligii Naționale de Baschet Masculin. Într-o confruntare de marți, moldovenii s-au impus cu scorul de 78-66, la capătul unei confruntări în care au avut emoții doar preț de câteva momente în debutul jocului

CSM Galați: Luka Mitrovic, Marius Ciotlăuș, Juwhan Harris-Dyson, David Stan, Mladen Armus

Laguna București: Lukas Aukstilkalnis, Radu Paliciuc, Trevor Blondind, Vasile Odagiu, Aleksandre Phevadze

Primele trei minute au fost sărace în realizări ofensive, iar oaspeții conduceau cu 2-5 după o triplă a lui Aukstilkalnis. Armus a anunțat revenirea moldovenilor prin patru puncte consecutive, ce au condus la un run de 13-0. Diferența devenea astfel de două cifre, 15-5. Momentul bun al gazdelor a fost oprit de un coș pe pătrundere al lui Blondin. Armus și Harris-Dyson au majorat apoi diferența la 16 lungimi, astfel că după primul sfert, formația pregătită de Florin Nini conducea cu 23-7.

Calenic a înregistrat primul coș din acțiune al celui de-al doilea sfert. Stoian i-a răspuns printr-o lovitură de la distanță. Prijovic și Mitrovic au punctat apoi, înainte ca Saunders să bifeze o nouă triplă a grupării din Capitală i să ducă scorul la 29-14. Calenic a replicat imediat prin același procedeu. Armus a majorat diferența la 20 de puncte cu un semi-cârlig (36-16). Bucureștenii au continuat să aibă mână bună de la trei puncte, iar un final de repriză în care Aukstilkalnis a ieșit la joc făcea ca tabela să indice 46-30 la pauza mare.

Mitrovic și Harris-Dyson au refăcut diferența de 20 de puncte în debutul părții secunde. Phevadeze a dus apoi scorul la 50-32, înaintea primelor puncte înscrise de Ciotlăuș. Blondin a replicat cu un slam-dunk și o reușită de la distanță. Odagiu, Cooper și Aukstilkalnis au punctat și ei, iar rechinii se apropiau la doar 13 puncte: 56-43. Prijovic a întrerupt momentul bun al adversarilor cu un coș pe pătrundere. Gălățenii au pus piciorul pe accelerație în finalul sfertului și conduceau cu 63-46 înaintea actului decisiv.

Stăncuț a deschis ultimul sfert cu un coș de la distanță pentru oaspeți. Cooper i-a urmat exemplul, în timp ce Armus și Nikolic au înscris din interior pentru gazde, ducând scorul la 67-52. Phevadze a readus ecartul la 13 puncte, înainte ca Prijovic și Nikolic să marcheze de afară și să modifice tabela la 73-54. Gălățenii nu au tremurat nicio clipă în finalul de meci și s-au impus în cele din urmă cu 78-66.

Mladen Armus a fost MVP-ul disputei și a încheiat cu 18 puncte, 6 recuperări și 3 pase decisive. Nedeljko Prijovic și Luka Mitrovic au înscris câte 14 puncte. De partea cealaltă, cel mai bun marcator a fost Trevor Blondin cu 16 puncte. 

Meciul doi al seriei dintre CSM Galați și Laguna București va avea loc joi, 13 aprilie, de la ora 18:00, pe terenul echipei de la malul Dunării.

*foto: Sportul Ilustrat/Facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!