Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Galați a spart gheața în Liga Națională, în meciul cu SCM Timișoara

CSM Galați a spart gheața în Liga Națională, în meciul cu SCM Timișoara

CSM Galați a obținut prima victorie în actuala stagiune, pe teren propriu, scor 87-78, în compania celor de la SCM Timișoara, într-un meci care a contat pentru etapa a 11-a din LNBM.

CSM Galați a început în formula Milon, Stan, Ciotlăuș, Sturanovic și Masters, în timp ce SCM Timișoara i-a avut în primul cinci pe Strong, Gajic, Lilov, Petrescu și Olah.

Gazdele au început excelent partida, iar Masters și Milon au contribuit la un run de 9-2 pentru Galați. Timișoara a răspuns cu un parțial identic, iar după triplă lui Strong scorul era 11-11. Ciotlăuș a marcat o triplă, apoi Pesic a pus cinci puncte la revenirea pe parchet (19-13). Galațiul a avut chiar și un avantaj de 9 puncte, dar Timișoara a răspuns iar după zece minute scorul era 28-23 pentru gazde, după tripla lui Markovic. Sfertul al doilea a fost la discreția gazdelor. Brewton, Ciotlăuș sau Pesic au pedepsit apărarea timișorenilor și au dus diferența la 19 puncte pentru Galați (49-30). Lilov a pus ultimele puncte din prima repriză, tot cu o triplă, scor 49-33.

Aruncarea marcată de Lilov avea să anunțe o adevărată „furtună” a bănățenilor, care au bifat și primele 12 puncte din repriza secundă, grație cărora echipa oaspete se apropia la 4 puncte (49-45). Milon și Galbreath au oferit un scurt moment de respiro pentru moldoveni (54-45), iar Dragan Petricevic a cerut time-out. După timpul de odihnă, Timișoara a reușit să egaleze la 55, cu toate punctele marcate de Olah și Gajic. Vlahovic chiar i-a adus pentru un moment pe bănățeni în avantaj, dar gazdele au răspuns prin Sturanovic și Brewton. Laci Lazar a înscris însă patru puncte consecutive, iar Milos Pesic a stabilit scorul după 30 de minute la 61-61.

Sfertul decisiv a aparținut însă gălățenilor, care au deschis actul printr-un and-one al lui Galbreath. Masters a marcat apoi o triplă și dunkul lui Milon a readus formația dunăreană la un avans de zece puncte (75-65). Totul părea să se liniștească, după triplă aceluiași Masters (82-71) cu două minute rămase de jucat, dar Timișoara a reintrat în meci cu șapte puncte consecutive, iar cu 53 de secunde rămase de jucat, scorul era 82-78. Gălățenii au înscris 3 libere prin Ciotlăuș și Matthew Milon, Timișoara a ratat două aruncări de 3 puncte și veteranul Milos Pesic, proaspăt revenit pe parchet, a adus în cele din urmă liniștea cu două fusuri de la libere, stabilind scorul final la 87-78.

Pentru gazde Matthew Milon a marcat 16 puncte, Jevon Masters a înscris 15, Kareem Brewton și Milos Pesic câte 13 fiecare și Marius Ciotlăuș 11. De partea cealaltă Niko Gajic a avut 30 de puncte cu 7 recuperări și +36 la eficiență, în timp ce Alex Olah a reușit 14 puncte.

CSM Galați reușește astfel să spargă gheața și să obțină prima victorie în zece meciuri, în timp ce SCM Timișoara are un palmares de 6-4. Etapa viitoare gălățenii primesc vizita Rapidului, în timp ce SCM Timișoara are de jucat luni, 13 decembrie, restanța cu CSO Voluntari.

*foto: facebook Sportul Ilustrat/ Sorin Pană

2 comentarii la aceasta stire:
  • SCM Timișoara adis :

    🏀🔓
    Срам те било Драгане

    cu 2 ani în urmă (12.12.2021) Raspunde
  • Ciucâ :

    Domnu selectioner
    cam slab ptr echipa unui oras de marimea timisoarei.poate la blaj sighet sau slobozia ar fi mai potrivit ptr dvs.felicitari şi federatiei ptr inspirata alegere.

    cu 2 ani în urmă (12.12.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!