Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Galaţi câştigă cu Dinamo şi e în pole-position pentru playoff

CSM Galaţi câştigă cu Dinamo şi e în pole-position pentru playoff

CSM Galaţi câştigă meciul cu Dinamo, scor 85-76, în turneul găzduit în LNBM şi face un pas important pentru calificarea în playoff.

Dinamo a început în formula Cebasek, Masters, Armwood, Cane şi Calenic. De partea cealaltă CSM Galaţi îi are în primul cinci pe Bruncevic, Vlad, Brandon, Konjevic şi Sturanovic.

Dinamo a început mai bine partida şi după triplă lui Cebasek, scorul era 7-2 pentru alb-roşii. Moldovenii au trecut însă în avantaj după triplă lui Brandon (11-10), iar Hamilton a dus avantajul la cinci puncte (20-15). Dinamo a încheiat însă sfertul cu un run de 9-3 (24-23). Abukar a deschis al doilea sfert cu un and-one (27-23), dar perioada a aparţinut apoi total formaţiei gălăţene. Alley-oop-ul lui James Eads ducea scorul la 41-34, apoi o triplă a lui Konjevic a adus un avantaj de opt puncte moldovenilor. În cele din urmă CSM Galaţi a intrat la pauză cu un avantaj de numai patru puncte, scor 49-45.

Moldovenii păreau că trec la conducerea meciului în sfertul al treilea. Astfel, trupa lui Florin Nini s-a dus de mai multe ori la un avantaj de 13 puncte (58-45, 60-47). Până la finalul sfertului, dinamoviştii au intrat însă treptat în joc. Armin Cane şi Ionuţ Berceanu au readus pe alb-roşii la doar şase puncte diferenţă după 30 de minute (62-68).

Gălăţenii s-au dus din nou la 10 puncte la începutul sfertului, iar Dinamo a găsit cu greu ţinta în sfertul al treilea, Armin Cane spărgând gheaţa după aproape 3 minute. Sfertul decisiv a continuat apoi cu numeroase lacune în materie de realizări ofensive. Armwood a spart gheaţa cu un coş de 3, cu care i-a adus pe dinamovişti la 4 puncte (70-74). Au urmat însă cinci puncte consecutive marcate de James Eads. Armwood şi Cane au redus din diferenţă pentru dinamovişti, dar a fost prea puţin prea târziu. Gălăţenii şi-au păstrat calmul de la linia de fault şi au reuşit o victorie extrem de importantă în cursa pentru playoff, scor 85-76.

Davor Konjevic a marcat 22 de puncte, Hamilton şi Sturanovic au înscris câte 18 puncte pentru învingători. De partea cealaltă, Armin Cane a marcat 17 puncte cu 8/9 din acţiune, Abukar a strâns 14 şi Armwood 12.

După această victorie CSM Galaţi a ajuns la 11-13 şi mai are două meciuri cu Craiova şi Oradea.

De partea cealaltă Dinamo Bucureşti a coborât la 10-13, şi mai are parte de 3 meciuri, împotriva lui CSM Târgu, CSU Sibiu şi BCM U Piteşti.

Important de spus este că în caz de egalitate de puncte, Galaţiul are avantajul meciurilor directe, după victoria cu 82-75 din tur, chiar din Sala Dinamo.

*foto: facebook CSM Galaţi

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!