Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Galați câștigă duelul din subsolul clasamentului cu CSM Miercurea Ciuc

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
09.04.2022

CSM Galați câștigă duelul din subsolul clasamentului cu CSM Miercurea Ciuc

CSM Galați a obținut a șasea victorie stagională, scor 86-68 împotriva celor de la CSM Miercurea Ciuc. Harghitenii au ajuns la un bilanț de 5-22 după eșecul de azi.

Liniile de start au fost următoarele:

CSM Galați: Javon Masters, Matt Milon, Marius Ciotlăuș, Robert Stan, Maksim Sturanovic

CSM Miercurea Ciuc: Sebastian Ionescu, Cornel Cioacătă, Mihajlo Bogdanovic, Nicolae Ciucă, Lock Lam

Milon a dezghețat tabela cu un coș de trei. Bogdanovic a răspuns de la semi-distanță. Masters și Sturanovic au adus cinci puncte consecutive pentru moldoveni. Ionescu a reușit prima triplă a oaspeților. Galațiul s-a distanțat la 6 lungimi (11-5), înainte ca Bogdanovic și Ciucă să își apropie formația la o posesie. Harghitenii au trecut la conducere, prin triplele lui Ionescu și Djurovic și și-au păstrat avansul (23-24) până la finalul primului sfert.

Bogdanovic a inaugurat al doilea parțial. Galbreath și Brewton au readus-o la conducere pe Galați (29-26). Sturanovic și Stan au mărit ecartul la șapte lungimi, înainte ca Sumbry să oprească sângerarea. Bogdanovic a punctat și el, înainte de încă cinci puncte consecutive ale elevilor lui Nini. Kelemen a oprit run-ul cu un coș de trei. În ciuda opoziției harghitenilor, avansul gălățenilor a intrat în double digits la pauza mare (47-36).

Sturanovic a înscris patru puncte consecutive în debutul celei de-a doua jumătăți. Djurovic și Sumbry au răspuns de la libere, înainte de un cârlig reușit de Pesic. Masters a mărit ecartul la 16 lungimi, dar Ionescu a răspuns cu trei libere transformate, iar tabela indica 57-44. Milon a tăiat avântul adversarilor prin două libere transformate. Înaintea ultimului sfert, scorul era 65-50.

Sfertul patru a fost deschis de un layup al lui Brewton. Sumbry a răspuns din interior, după care Galbreath și Milon au înscris șase puncte la rând. Ciotlăuș și Masters au continuat run-ul gazdelor. Acesta a fost oprit de Bogdanovic, care a dus scorul la 77-54. Sumbry a redus diferența la 20 de puncte, înainte ca Masters să bifeze un layup spectaculos. În cele din urmă, CSM Galați s-a impus cu scorul de 86-68.

Javon Masters a fost MVP-ul confruntării, cu 23 de puncte și 7 pase decisive.  Matt Milon a terminat cu 16 puncte, 3 pase decisive. Mihajlo Bogdanovic a fost cel mai bun jucător al oaspeților și a terminat cu 23 de puncte, 7 pase decisive, dar și 10 mingi pierdute.

Pentru CSM Galați urmează un meci pe terenul celor de la FC Argeș. CSM Miercurea Ciuc primește vizita lui Rapid București.

*foto: Sportul Ilustrat

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!