Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Galați câștigă fără probleme acasă, Steaua obține victoria la Târgu Jiu

CSM Galați câștigă fără probleme acasă, Steaua obține victoria la Târgu Jiu

Două partide din etapa a 24-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin au avut loc sâmbătă seara (25.03) în grupa 11-18, implicate fiind formațiile CSM Galați, CSM VSKC Miercurea Ciuc, CSM Târgu Jiu și CSA Steaua București.

Galațiul a debutat în formula Gibbs Jr, Ciotlăuș, Harris-Dyson, Stan și Armuș, iar harghitenii au replicat cu Igrutinovic, Casale, Stănescu, Frolov și Lufile.

Dunărenii au început perfect meciul și conduceau cu 8-0 după un minut și jumătate, Lufile reducând handicapul de acolo la 11-8, dar Galați se putea desprinde din nou la trei posesii, pe finalul primului sfert înregistrându-se și o diferență din două cifre, 27-16. Ciucanii au avut momente în care au putut să vină la sub 10 puncte, dar CSM Galați a continuat apoi să mărească ecartul și era 34-21 la jumătatea celui de-al doilea sfert, pe finalul acestei perioade venind un run de 8-0 al formației lui Florin Nini și la pauză scorul era 46-30.

CSM Galați a controlat în totalitate sfertul cu numărul trei și mergea rapid la +20, Ciotlăuș înscriind pentru 64-34 la jumătatea parțialului. Ciucul a avut o prestație foarte slabă pe ambele faze și permitea creșterea diferenței, Armuș, Gibbs și Prijovic marcând ultimele puncte ale gazdelor în această perioadă și tabela indica 75-40. Dunărenii aveau să meargă și la 44 de puncte în față prin reușita lui Boghean (95-51), în cele din urmă scorul fiind 98 la 57.

Învingătorii stau cu 9-3 bilanț acum în grupa 11-18 și urmează să joace acasă cu CSM Târgu Mureș, iar Miercurea Ciuc coboară la 2-10 și primește vizita Lagunei București.

TJ Gibbs a fost liderul gălățenilor (16 puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive, 2 intercepții), Marius Ciotlăuș terminând cu double-double (15 puncte, 10 recuperări, 4 intercepții). Luka Igrutinovic a fost singurul în double figures de la harghiteni, cu 11 puncte, 7 recuperări și 4 assist-uri.

CSM Târgu Jiu vs. CSA Steaua București

Gorjenii i-au avut la început pe parchet pe Durham, Frye, Stevenson, Weinberg și Gheorghe, iar Steaua a replicat cu Vujadinovic, Vragovic, Negoițescu, Nicoară și Farr.

Bucureștenii au întors după un început mai reușit al gazdelor și se mergea la 7-12 în urma unui run de 10-0, Stevenson fiind cel care a oprit seria oaspeților. Steaua prindea apoi încă o serie importantă și de la 11-12 se făcea 11-24, sfertul inaugural terminându-se cu tripla lui Vragovic. Roș-albaștrii ajungeau la +15 apoi și păstrau minute bune un ecart format din două cifre (20-33), cu puțin peste un minut rămas până la pauză CSM Târgu Jiu venind la nouă puncte în urmă și la vestiare s-a intrat cu 30 la 38.

Gazdele au fost tot mai aproape de egalare, Vragovic desprinzând-o apoi pe Steaua la 38-48 în al treilea parțial, tot el și Nicoară contribuind apoi pentru 45-58, perioada terminându-se cu o serie bună a formației din Târgu Jiu și era 55-60. Troupe scutura plasa de la distanță și egala situația (60-60), Stevenson ducând gazdele în față cu cinci minute până la final cu un dunk la 70-68 și apoi Târgu Jiu se ducea la +3. În ultimele două minute au venit doar puncte din partea Stelei și meciul se termina cu 75 la 80.

Steaua trece la 9-3 bilanț și CSM Târgu Jiu are acum 3-9. Ambele vor evolua în deplasare, steliștii la Ploiești, iar gorjenii la Focșani.

James Farr a contribuit cu 24 de puncte și 6 recuperări pentru gruparea roș-albastră, iar Branislav Vujadinovic l-a secondat cu 19 puncte și 10 recuperări. Shamiel Stevenson a fost și el aproape de double-double (29 de puncte, 8 recuperări, 3 intercepții), celălalt jucător de la Târgu Jiu în double figures la puncte fiind Anthony Durham (13 puncte, 5 assist-uri, 4 recuperări).

*foto: Facebook Steaua București

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!