Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Galați câștigă pe terenul Stelei și bifează a doua victorie în stagională în deplasare

CSM Galați câștigă pe terenul Stelei și bifează a doua victorie în stagională în deplasare

CSM Galați s-a impus pe terenul celor de la CSA Steaua București luni seara (31.01), scor 90-83, în etapa a 18-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Este al doilea succes în deplasare pentru formația lui Florin Nini în actuala ediție de campionat.

Steaua: Jackson, Mandisodza, Konjevic, Djuric, Carter II

Galați: Masters, Ciotlăuș, Milon, Stan, Sturanovic

Dunk-ul lui KJ Jackson a deschis meciul, după care CSM Galați a replicat cu șapte puncte la rând și se făcea 7-2. Djuric și Jackson au adus Steaua la o posesie în urmă, 9-6, Sturanovic trecându-și în cont două reușite consecutive și oaspeții se desprindeau din nou la trei posesii, 13-6. Spectacolul a continuat din partea lui Jackson, cu încă un dunk de efect și apoi după o reușită pe contraatac, Steaua a egalat situația (14-14), Florin Nini solicitând un timp de odihnă, ulterior Galbreath ajutând Galațiul să revină la conducere, 18-16. Vragovic a dus formația bucureșteană în avantaj (20-18), CSM Galați replicând cu cinci puncte la rând și scorul primului sfert avea să fie stabilit de tripla lui Djuric, 23-23.

Steliștii au început cu două reușite din acțiune sfertul al doilea, 27-23, Pesic trecând la linia de fault pentru primele puncte ale Galațiului, dar răspunsul a venit peste câteva secunde de la Vragovic din spatele arcului de cerc, 30-25. Brewton a dat startul revenirii oaspeților, iar după liberele transormate de Ciotlăuș, același american a fost precis cu un lay-up și se făcea 31-30, iar banca steliștilor cerea time-out. Seria bună a Galațiului s-a prelungit și s-a ajuns la un run de 11-0, Jackson fiind cel care a oprit momentele reușite ale oaspeților cu cinci puncte la rând și Steaua reducea diferența la un singur punct, 36-35. Formațiile au condus pe rând din acel moment, vizitatorii formându-și un avans de trei puncte, 42-39, iar Steaua și-a ratat ultimele încercări din acțiune și la cabine s-a intrat cu 44-39.

Bucureștenii aveau procentaje excelente din acțiune în primul sfert, dar au scăzut până la 48% la pauză, în vreme ce gălățenii aveau 47%. Steaua a pierdut de nouă ori posesia în primele două sferturi și a încasat 28 de puncte din paint din partea adversarilor. KJ Jackson a reușit să înscrie 17 puncte în primele două sferturi, fiind principalul marcator al partidei.

CSM Galați a pus primele puncte din repriza secundă prin Masters și Galbreath Jr. (48-39), urmând patru aruncări precise din spatele arcului de cerc în total și diferența rămânea de nouă puncte, 54-45. Brewton a scuturat plasa aproape de jumătatea sfertului al treilea, reușita sa ajutând formația vizitatoare să se ducă la 57-47. Pesic a răspuns cu un three-point play la reușita lui Konjevic și ulterior Milon a tras precis de la distanță, 63-50, diferența ajungând la +15 pentru oaspeți, KJ Jackson reducând din handicap apoi (65-55). Javon Masters a punctat din spatele arcului de cerc pentru a reface ecartul de 15 puncte, 72-57, gălățenii terminând acest sfert cu o acțiune în viteză terminată cu coșul lui Ciotlăuș, 74-59.

Sturanovic și-a ajutat echipa să urce la +17, scor 76-59, tripla lui Konjevic fiind prima reușită de la distanță din ultimul sfert (78-64). Steaua putea să se apropie la zece puncte în urma adversarilor, dar Carter II și-a împărțit perechea de libere (80-69), pe următorul atac Jackson fiind cel care a scăzut ecartul la trei posesii, 80-71. Bucureștenii au irosit câteva posesii importante și Brewton a punctat de la semi-distanță pentru 84-72 cu trei minute înainte de final, Carter II și Jackson semnând următoarele puncte ale Stelei, cu lay-up-ul lui Konjevic ajungându-se la 86-82, în cele din urmă terminându-se cu 90-83 pentru oaspeți.

CSM Galați (5-13 bilanț) o să primească vizita Craiovei etapa viitoare, iar Steaua, care coboară la 7-9, are de jucat o restanță cu CSO Voluntari, apoi în deplasare la Rapid București.

Javon Masters a contribuit cu 20 de puncte (3/7 de la distanță), 5 pase decisive, 4 recuperări și 3 intercepții la victoria gălățenilor, americanul fiind urmat de Maksim Sturanovic (13 puncte, 6 recuperări), alți cinci jucători având cel puțin 10 puncte marcate. Prestația individuală excelentă din partea lui KJ Jackson (26 de puncte) n-a fost suficientă pentru Steaua, pe acesta secondându-l Davor Konjevic (19 puncte) și Terrell Carter II (12 puncte, 8 recuperări).

*foto: Sorin Pană (Sportul Ilustrat)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!