Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Galați debutează în campionat împotriva lui CSM Ploiești

CSM Galați debutează în campionat împotriva lui CSM Ploiești

Sâmbătă, 2 octombrie, va avea loc un maraton de meciuri în Liga Națională de Baschet Masculin. Prima etapă se va încheia cu partida dintre CSM Galați și CSM Ploiești, două formații care au arătat bine în faza inaugurală a Cupei României.

Gazda confruntării a reușit una dintre cele mai mari surprize ale primului tur, eliminând-o pe FC Argeș Basketball, medaliata cu bronz din stagiunea 2020-2021. Deși a disputat ambele meciuri la Pitești, CSM Galați a recuperat deficitul de două puncte din tur și, după prelungiri, a câștigat returul la trei puncte, scor: 83-80.

De partea cealaltă, CSM Ploiești a evoluat curajos împotriva lui BC CSU Sibiu, pierzând la șase puncte, 74-80, duelul din Sala Transilvania. În retur, elevii lui Dan Fleșeriu au evoluat mult mai bine, iar gruparea prahoveană a părăsit Cupa României.

Luând în considerare rezultatele din Cupă și mutările făcute peste vară, se anunță un joc spectaculos în Sala Sporturilor din Galați. Florin Nini se bazează pe patru baschetbaliști străini, doi dintre ei având experiență în România: Maksim Sturanovic și Javon Masters. Aceștia au jucat foarte bine în Trivale, fiind ajutați și de Matt Milon și Kareem Brewton.

Și românii și-au făcut treaba. Marian Duică a luptat excelent sub panou, în timp ce George Vlad și Marius Ciotlăuș și-au făcut simțită prezența la perimetru. De asemenea, Robert David Stan a impresionat în returul cu Pitești.

De partea cealaltă, Bogdan Popa a reușit o prestație eficientă în manșa secundă cu Sibiu. Acesta a înscris 19 puncte, fiind ajutat și de Christian Chițu sau de veterani precum Vlad Negoițescu și Octavian Popa Calotă.

Din punct de vedere al jucătorilor străin, Andrej Magdevski pare să fie cel mai periculos baschetbalist al alb-albaștrilor. Totuși, Mihai Popa îi mai are la dispoziție pe Kwame Vaughn, Deion Hammond, Earl Watson și Matija Milin.

Duelul dintre CSM Galați și CSM Ploiești începe la ora 19:00 și va putea fi urmărit, în direct, pe FRB TV.

*foto: Facebook - CSM Galați, csmploiesti.ro

1 comentariu la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!