Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Galați găzduiește prima manșă cu SCM Timișoara din turul doi al Cupei României

CSM Galați găzduiește prima manșă cu SCM Timișoara din turul doi al Cupei României

CSM Galați și SCM Timișoara se întâlnesc astăzi, de la ora 18:00, în prima manșă din turul doi al Cupei României la Baschet Masculin. Gălățenii au trecut în turul inaugural cu cea mai mare difrență de puncte în dubla confruntare, în timp ce timișorenii vor fi la prima partidă în această ediție a competiției. Cele două formații sunt în grupe valorice diferite în campionat, cu gazdele fiind pe doi în grupa B, în timp ce oaspeții ocupă locul 7 la finalul turului în prima grupă valorică.

CSM Galați a jucat încă din primul tur în această ediție a Cupei României, în runda inaugurală intrând doar formații din a doua grupă valorică în campionat. Gălățenii s-au impus cu +64 la total în dubla cu CSM Sighetu Marmației, cea mai mare diferență din primul tur. Elevii lui Eugen Ilie au disputat ambele partide pe terenul sighetenilor, din cauza unor probleme la sala proprie, câștigând cu 94-50 și 100-60. Cinci gălățeni au medii de puncte în double-digits la cele două partide: Mihajlo Bogdanovic (18,5), Isaiah Martin (18 puncte, 10 recuperări), Milos Krivokapic (16,5 puncte, 9 recuperări, 8,5 assist-uri), Vlad Negoițescu (16,5 puncte) și Vlad Corpodean (10 ppg).

SCM Timișoara n-a jucat în primul tur al cupei, intrând direct în turul secund, cum o fac formațiile clasate pe locurile 5-8 în precedenta ediție de campionat. Bănățenii (sub alte denumiri anterioare) au câștigat cupa în 2010 și 2015, având același antrenor ca și acum, Dragan Petricevic.

Formația de pe Bega a intrat și în ediția precedentă în turul secund, când a trecut lejer de CSM Sighetu Marmației. Alb-violeții aveau planuri chiar să găzduiască Final 4-ul, dar nu au mai ajuns la el după ce au pierdut dramatic dubla cu Dinamo Știința București. SCM se impunea acasă la 11 puncte, dar pierdea la 13 în deplasare în fața unei echipe care a fost nevoită să folosească mulți tineri. Gălățenii (CSM Phoenix CSU Galați în sezonul trecut) se opreau în primul tur după o dublă înfrângere cu CSM Târgu Mureș.

În Liga Națională, elevii lui Eugen Ilie au 14 puncte în grupa valorică B, după 6 victorii și 2 înfrângeri. Gălățenii vor fi la al 3-lea meci acasă în cinci zile. În urmă cu două zile câștigau cu 106-79 cu CSM Sighetu Marmației, la două zile după prima înfrângere acasă, 72-85 cu CSM Mediaș. Mihajlo Bogdanovic este coșgheterul echipei și în campionat, cu 14,4 puncte pe meci în cele 8 partide. Îl urmează Milos Krivokapic cu 13,4 ppg (5 assist-uri), Vlad Negoițescu (12,5 ppg), Christopher Bunton (12,4), Jacoby Armstrong (12,3 ppg, 6 recuperări) și Vlad Corpodean (11,5 ppg).

SCM Timișoara caută să-și ridice moralul după ce în campionat a pierdut patru meciuri la rând. Ultimul a fost la Sibiu, în urmă cu patru zile, când bănățenii au revenit de la -15, dar au pierdut în prelungiri, scor 100-96. O parte din conducerea clubului a acuzat arbitrajul pentru finalul acelui meci. Timișorenii au căzut pe locul șapte la finalul turului din grupa valorică A, cu 9 puncte după 2 victorii și 5 înfrângeri. Echipa de pe Bega are cinci jucători în double-digits la media de puncte: Troy Franklin Jr. (18,1), Nikola Pesakovic (12,3 ppg, 4,6 assist-uri), Adam Mirkovic (12 puncte), Milos Komatina (11,4 ppg, 6,1 recuperări) și Sherwood Brown (10 puncte, 6,1 recuperări).

Va fi prima confruntare directă între SCM Timișoara și CSM Galați (în această formulă în care participă din acest sezon). Bănățenii s-au mai întâlnit de opt ori cu Phoenix Galați în perioada 2015-2018, împărțindu-și victoriile cu formația care a acumulat multe datorii către federație și nu mai are echipe de seniori, după ce a renunțat prima dată la fete și după la băieți (făcându-se trecerea spre CSM).

Partida dintre CS Municipal Galați și SCM Timișoara se joacă astăzi, de la ora 18:00, la Sala Dunărea Galați. Vor arbitra Laurențiu Grigoraș, Dragoș Nicolae și Alexandru Ivan, iar comisar va fi Mihai Caraion. Returul este programat în 4 decembrie, la Timișoara.

*foto: Sorin Pana / Sportul Ilustrat

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!