Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Galați încearcă să întrerupă seria negativă din Liga Națională

CSM Galați încearcă să întrerupă seria negativă din Liga Națională

Două partide vor avea loc în cursul serii de vineri, 8 decembrie, în etapa 12-a din Liga Națională de Baschet Masculin și ambele vor conta pentru Conferința A. În duelul din partea inferioară a clasamentului o să fie implicate CSM Galați și CSM Târgu Jiu.

Gălățenii se află într-o perioadă foarte modestă și suferă în acest sezon din LNBM, după ce au câștigat un singur meci în 10 apariții. Acel succes a venit împotriva Lagunei București, trupă care a pierdut pe linie în ediția 2023/2024, indiferent că a avut meciuri în LNBM sau Cupa României.

CSM Târgu Jiu ocupă locul 7 în Conferința A și păstrează șanse pentru calificarea în Top 10, gorjenii având în prezent doar opt meciuri jucate în campionat. Echipa lui Kresimir Basic are 3-5 bilanț și un succes la Galați ar însemna mult pentru alb-albaștrii, mai ales după victoria clară în fața lui Dinamo, 79-59, în etapa a 10-a.

Oaspeții de vineri au echilibrat balanța în privința duelurilor directe cu CSM Galați, după ce au câștigat precedentele patru confruntări. În acestea s-a înregistrat mereu o diferență formată din două cifre, iar în turul Conferinței A tabela a indicat 94-75 în dreptul gorjenilor.

Șase jucători în double digits a avut CSM Târgu Jiu în victoria din tur, Vuckovic, Hubbard și Underwood contribuind pentru mai bine de jumătate din punctele echipei. În replică, Shakem Johnson, Marlon Ruffin și Marius Ciotlăuș au fost liderii celor de la CSM Galați, ultimul aflându-se în double-double (16 puncte, 10 recuperări).

CSM Galați a permis adversarilor peste 90 de puncte în jocurile de acasă, însă ofensiva echipei nu a arătat rău. Dunărenii au atins suta în fața lui U-BT Cluj, iar în alte două ocazii au avut 80+ puncte. În ceea ce o privește pe CSM Târgu Jiu, jocurile din deplasare s-au încheiat în trei rânduri cu eșec atunci când formația gorjeană s-a văzut condusă după 30 de minute.

Aceste două cluburi pierd cele mai multe mingi în medie, CSM Galați aflându-se pe prima poziție la acest capitol (17.1 turnovers). Cifrele cele mai bune pentru gălățeni se înregistrează la nivelul recuperărilor ofensive (13.1 în medie), iar pentru gorjeni la aruncările de două puncte (55%).

Dimitrius Underwood conduce principalele capitole statistice pentru CSM Târgu Jiu (18 puncte, 7.8 recuperări, 7.1 pase decisive), americanul fiind în mai multe rânduri aproape de triple-double pe parcursul stagiunii. Marlon Ruffin iese în evidență de la CSM Galați, cu cele 21.2 puncte în medie, iar astfel este principalul marcator al Ligii Naționale.

Duelul dintre CSM Galați și CSM Târgu Jiu va avea loc vineri, 8 decembrie, de la ora 18.30 și va fi în direct pe FRB TV.

*foto: Alin Peptan / csmtargujiu.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!