Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Galați încearcă să își mențină bilanțul de invincibilitate în grupa 11-18

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
07.02.2023

CSM Galați încearcă să își mențină bilanțul de invincibilitate în grupa 11-18

CSM Galați caută să își mențină un bilanț perfect în grupa pentru locurile 11-18 din Liga Națională. Formația de pe malul Dunării evoluează pe terenul celor de la CSM Miercurea Ciuc în etapa a doua a acestei faze. Disputa are loc miercuri, 8 februarie, de la ora 17:00.

Moldovenii au început cu dreptul faza a doua a campionatului, cu un succes în fața celor de la CSM Târgu Jiu, scor 91-84. În ciuda unui avantaj de 25 de lungimi construit la pauza mare, elevii lui Florin Nini au avut emoții pe final când adversarii au venit chiar și la o posesie diferență.

Gălățenii au intrat în grupa 11-18 cu un bilanț perfect, de 6-0, după ce în Conferința B, toate cele șapte eșecuri au venit în fața echipelor care au prins un loc în Top 10. Cu toate acestea, CSM Galați a reușit să le învingă câte o dată pe CSO Voluntari, SCM Timișoara și CSM Constanța.

Formația pregătită de Florin Nini a fost la un pas să obțină calificarea între primele 10 echipe ale campionatului. Galațiul a luptat până în ultima rundă pentru accederea în această fază, dar eșecul cu SCM Timișoara, venit la ultima posesie, a fost letal.

Luka Mitrovic este principalul realizator al echipei și este atât cel mai bun marcator (15.8 puncte pe meci), cât și cel mai bun pasator decisiv (4.8 assist-uri pe meci). Nedeljko Prijovic este lider la recuperări, cu 5.5 pe meci.

De cealaltă parte, CSM Miercurea Ciuc este prinsă în lupta pentru retrogradare. Harghitenii au cedat cu scorul de 71-86 în prima etapă a acestei faze în fața celor de la Steaua București, în propriul fief.

Elevii lui Laszlofy Botond au un record de 2-5 în faza a doua competiției, dar semnele nu sunt deloc bune. Echipa nu a mai câștigat un meci de la sfârșitul lunii noiembrie a anului trecut, când reușea să se impună în fața celor de la CSM Târgu Mureș cu 98-87.

Celălalt succes al celor de la Miercurea Ciuc a venit în meciul tur cu CSM Târgu Jiu, încheiat cu scorul de 92-87, tot pe teren propriu. Gorjenii și-au luat revanșa la retur când s-au impus cu 67-63.

Meshack Lufile este cel mai bun marcator al echipei, cu o medie de 16.2 puncte pe meci. Amedeo Casale este liderul ierarhiilor la recuperări (6 pe meci) și pase decisive (3.4 pe meci).

Confruntarea dintre CSM Miercurea Ciuc și CSM Galați are loc miercuri, 8 februarie, de la ora 17:00 și poate fi urmărită în exclusivitate pe FRB TV.

*foto: Sportul Ilustrat

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!