Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Galați își trece în cont a doua victorie în LNBM

CSM Galați își trece în cont a doua victorie în LNBM

CSM Galați s-a impus clar, scor 89-62, sâmbătă (18.12) în cadrul etapei a 12-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin în fața echipei CS Rapid București.

Florin Nini i-a trimis pe parchet pentru început pe Masters, Ciotlăuș, Milon, Stan și Sturanovic, iar CS Rapid a replicat prin Mosely, Vasile, Cohee, Swopshire și Copes.

Primele minute n-au adus o desprindere de partea vreunei echipe, Galațiul fiind cea care a mers prima la două posesii în față, 10-6 prin coșul lui Milon. Rapidiștii au redus din diferență în unele momente, dar gazdele au putut păstra un avantaj de șase puncte pentru mai multe minute (18-12), primul sfert terminându-se cu 20-17 după tripla lui Mosely.

Lay-up-ul lui Brewton a ajutat formația gazdă să se ducă la 27-18 în prima parte a sfertului al doilea, de unde a urmat un parțial de 8-1 prin care Milos Pesic și colegii au ajuns la 35-19 pe tabelă. Trupa antrenată de Florin Nini a depășit pragul celor 20 de puncte între la 44-23 prin lay-up-ul lui Pesic, perioadă după care oaspeții au recuperat puțin din dezavantaj (44-28), tripla lui Brewton stabilind scorul pauzei, 47-28.

CSM Galați s-a desprins la 58-34 pe parcursul sfertului al treilea, de unde liberele lui Sturanovic au modificat ulterior scorul la 62-36. Gazdele au fost aproape în câteva rânduri să ajungă la +30, dar Rapidul a replicat la timp și a evitat distanțarea și mai mare a Galațiului (69-43), parțialul terminându-se cu 71-49.

În cele din urmă, Sturanovic a dus scorul la 81-51 în favoarea echipei sale, de unde giuleștenii au venit cu un run de 7-2 terminat cu tripla lui Vasile (83-58). George Vlad a punctat de la libere și CSM Galați a fost aproape să repete diferența de +30, dar lay-up-ul lui Bogdan Sandu a închis meciul, scor 89-62.

Gălățenii sunt la al doilea succes consecutiv și își modifică bilanțul la 2-9, în timp ce Rapid coboară la 3-9. Dacă Rapid are pauză până în prima săptămână a lunii ianuarie, când primește vizita Timișoarei, CSM Galați termină anul 2021 cu trei meciuri, o restanță în campionat cu CSA Steaua (23 decembrie, ora 18.00), apoi dubla manșă cu Athletic Constanța în Cupă (27 și 30 decembrie).

Matthew Milon a încheiat cu 18 puncte (5/6 de la distanță) și 5 recuperări pentru învingători, urmat de Maksim Sturanovic și Javon Masters (ambii 14 puncte). Principalul marcator al partidei a venit din tabăra giuleșteană, Erik Copes terminând cu 20 de puncte și 6 recuperări, secondat de Jordan Swopshire (15 puncte).

*foto: Facebook CSM Galați

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!