Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Galați primește vizita Rapidului în etapa a 12-a

CSM Galați primește vizita Rapidului în etapa a 12-a

CSM Galați și CS Rapid București se întâlnesc sâmbătă (18.12) în cadrul etapei a 12-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Ambele formații au câștigat în runda precedentă.

Gălățenii antrenați de Florin Nini au bifat primul succes din campionat cu ocazia meciului împotriva Timișoarei (87-78), partidă în care au fost cinci jucători în double figures, cu Matthew Milon lider la puncte (16). CSM Galați a avut nevoie de 10 partide ca să spargă gheața în campionat, după un început cu 0-9 bilanț.

Rapid București a oprit o serie de cinci eșecuri săptămâna trecută, după 94-86 în sala proprie cu BC CSU Sibiu. În acel joc, giuleștenii au făcut diferența în sfertul patru, pe care l-au început cu un run de 11-3 și au întors tabela în favoarea lor. Trei baschetbaliști au înscris cel puțin 20 de puncte, fiind vorba despre Jagan Keith Mosely (20), Erik Copes (23) și Jordan Swopshire (27).

Înaintea meciului direct, CSM Galați este pe ultima poziție în Liga Națională, iar CS Rapid București se află pe 13 cu 3-8 bilanț.

Ambele combatante își transformă în mare procent aruncările libere (80.6-76.4% în favoarea Rapidului), CSM Galați aflându-se în Top 3 în campionat la intercepții (8.5 în medie). Bucureștenii stau puțin mai bine la media de puncte (74.5-72.8), la recuperări (36.2-36.1), la pase decisive (13.9-12.8) sau la eficiență (76.7-74.2).

Javon Masters și Erik Copes conduc două date statistice pentru echipele pe care le reprezintă. Conducătorul de joc al Galațiului are 14.4 puncte și 3.5 pase decisive, iar rapidistul stă cu 17.4 puncte și 12.6 recuperări. Christopher Galbreath Jr. (6.0 recuperări) și Jagan Keith Mosely (4.8 assist-uri) sunt ceilalți sportivi care ajută Galațiul și Rapidul cu medii bune la principalele date statistice.

Duelul dintre CSM Galați și Rapid București se joacă de la ora 18.00 și va fi transmis în direct pe YouTube FRB TV.

 

*foto: Facebook CSM Galați

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!