Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Galați se impune în restanța cu Steaua și ajunge la trei victorii în LNBM

CSM Galați se impune în restanța cu Steaua și ajunge la trei victorii în LNBM

CSM Galați a câștigat meciul restant din etapa a 3-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin împotriva formației CSA Steaua București, scor 76-69. Dunărenii, care n-au putut conta pe Milos Pesic și Christopher Galbreath Jr., au bifat al treilea succes stagional după meciul de joi seara (23.12).

Gazdele au început în formula Masters, Milon, Ciotlăuș, Stan și Sturanovic, iar Steaua replicat prin Jackson, Vragovic, Mandisodza, Djuric și Carter II.

Formația antrenată de Florin Nini a avut un start lansat, cu 7-0 în primele cinci minute, Mandisodza marcând în premieră din tabăra Stelei la jumătatea sfertului inaugural. Masters și Stan au prelungit seria gazdelor (11-2), moment oprit de tripla lui Vragovic, diferența ajungând apoi iar la șase puncte prin liberele lui Djuric (16-10). Brewton a închis primul sfert cu o aruncare precisă de la distanță și CSM Galați conducea cu 19-11.

Steliștii au redus diferența de pe tabelă prin KJ Jackson și Tudor Gîrbea (21-17), ecartul mărindu-se după tripla lui Milon de la 26-19. Dunk-ul lui Masters a fost urmat de șapte puncte la rând ale Stelei (28-26), bucureștenii egalând situația cu două minute înaintea pauzei, la acea fază Carter II transformându-și și libera suplimentară pentru 31-30. Run-ul oaspeților s-a prelungit la 11-0, Milon punând capăt seriei după ce a scuturat plasa de la distanță și la cabine s-a intrat cu 37-33 pentru CSA Steaua.

„Militarii” au rămas la conducere până la 44-43, de unde Ciotlăuș a finalizat cu lay-up și CSM Galați prelua inițiativa pe tabelă pentru câteva secunde, până la trei libere transformate de Djuric (47-45). Steaua a mers în unele rânduri la patru puncte în față prin coșurile lui KJ Jackson (53-49), sfertul al treilea terminându-se cu 54-51.

CSM Galați a egalat situația prin cinci puncte la rând din partea lui Ciotlăuș (56-56), ulterior Brewton scuturând plasa de la distanță pentru 59-58. Gazdele și-au format un avantaj de două posesii, 65-60, iar apoi Masters a dus scorul la 73-63 cu puțin sub două minute rămase din joc. Gîrbea a apropiat Steaua la cinci puncte în ultimele 20 de secunde (74-69), în cele din urmă scorul final stabilindu-l Javon Masters de la linia de fault, 76-69.

Gălățenii au ajuns la trei victorii în Liga Națională, toate obținute în luna decembrie și trec la 3-9 bilanț, următorul meci pentru Sturanovic și compania fiind cu Athletic Constanța în Cupă (27 decembrie). CSA Steaua coboară la 6-6 și o să primească vizita lui CSO Voluntari etapa viitoare din campionat (5 ianuarie).

Matthew Milon a adunat 22 de puncte și 6 recuperări pentru învingători, urmat de Marius Ciotlăuș (18 puncte, 8 recuperări) și Javon Masters (15 puncte, 8 pase decisive, 4 intercepții). De la Steaua principalii marcatori au fost KJ Jackson (22 de puncte, 4 recuperări), Karlo Vragovic (14 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive) și Zarko Djuric (13 puncte, 9 recuperări, 5 assist-uri).

*foto: Facebook CSM Galați

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!