Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Galați trece in-extremis de Steaua București pe teren propriu

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
16.12.2022

CSM Galați trece in-extremis de Steaua București pe teren propriu

CSM Galați a câștigat un duel extrem de spectaculos cu Steaua București din etapa cu numărul 11. Trupa lui Florin Nini a câștigat confruntarea de pe teren propriu cu 82-81, după două libere transformate de Gibbs pe final de meci.

CSM Galați: Luka Mitrovic, Andrei Petică, Juwhan Harris-Dyson, Nedeljko Prijovic, Andrei Calenic

Steaua București: Karlo Vragovic, Robin Mandisodza, Luca Vasile, Zarko Djuric, Peter Olisemeka

Trei jucători din linia de start a Galațiului au marcat în debutul partidei și au dat startul jocului cu un run de 9-0. Jovanovic a lovit primul pentru roș-albaștri. Petică a dus scorul la 16-7 cu cea de-a doua sa triplă în meci, înaintea unui run de 6-0 al oaspeților care se apropiau la o posesie după un slam-dunk al lui Peter Olisemeka ce l-a forțat pe Florin Nini să ceară timeout. O reușită similar a pivotului Stelei a redus diferența la o singură posesie, înainte ca Prijovic să oprească momentul bun al adversarilor. După 10 minute, Galațiul conducea cu 19-15.

Mitrovic a dominat startul celui de-al doilea parțial prin multiple aruncări transformate de la linia de libere care refăceau diferența de nouă lungimi. Ciotlăuș și Gibbs au majorat diferența, transformând-o în una de două cifre pentru prima dată în meci (33-21), înainte ca Jovanovic să își readucă echipa în meci cu cinci puncte consecutive. Djuric și Vragovic au punctat și ei pentru roș-albaștri, iar la pauza mare, gruparea din capitală era condusă cu 43-38.

Steliștii au revenit perfect de la cabine, iar coșul de la distanță reușit de Djuric făcea ca diferența de pe tabelă să fie de doar două puncte. Mitrovic și Prijovic au înscris cinci puncte consecutive pentru gazde și au făcut din nou ca echipa lor să se distanțeze. Nikolic a punctat și el și a dus scorul la 54-47, înainte ca steliștii să marcheze șapte puncte la rând și să restabilească egalitatea. Un slam-dunk al lui Olisemeka i-a adus pentru prima oară în avantaj pe aceștia, iar înaintea ultimului sfert tabela indica 57-58.

Djuric și Jovanovic au majorat diferența în debutul ultimului parțial, dar Mitrovic a replicat printr-o reușită de la distanță. Prijovic a redus deficitul la doar un punct, înaintea unei triple a lui Vragovic. Mitrovic a continuat evoluția de excepție și și-a adus echipa în avantaj cu două reușite consecutive din interiorul semicercului. Cele două formații au alternat la conducere, iar cu patru minute înainte de final, scorul era 72-72. În ultimul minut de joc, Steaua conducea la patru puncte, înainte ca Mitrovic și Petică să înscrie patru puncte consecutive. În cele din urmă, Gibbs a adus victoria gazdelor de la linia de libere.

Luka Mitrovic a ieșit la rampă cu 23 de puncte înscrise. Nedeljko Prijovic a adăugat 18 puncte și 6 recuperări, în timp ce Andrei Petică și Temple Gibbs au adus câte 14 puncte. De cealaltă parte, Strahinja Jovanovic (22 de puncte) și Zarko Djuric au însumat 18 puncte. Titus Nicoară a fost aproape de double-double și a strâns 13 puncte și 8 recuperări.

În următoarea etapă, CSM Galați primește vizita celor de la CSM Focșani. Steaua București va sta pe bară pentru a primi vizita lui CSM Focșani în două săptămâni.

*foto: Sportul Ilustrat/Sorin Pană

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Da
    Andrei Petică este probabil cel mai underrated jucător român din ultimii ani.
    Keep ballin'!

    cu 1 an în urmă (17.12.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!