Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Mediaș reușește surpriza cu Dinamo Știința București în prima manșă din turul doi al cupei

CSM Mediaș reușește surpriza cu Dinamo Știința București în prima manșă din turul doi al cupei

Formația de pe locul trei în grupa valorică B din campionat a învins echipa clasată pe locul patru în prima grupă valorică, în confruntarea din turul doi al Cupei României. Medieșenii s-au impus în manșa tur cu 84-79, pe sferturi: 25-18, 16-22, 28-24, 15-15. Bucureștenii au condus doar în debutul partidei, după care medieșenii au trecut în față și au avut un avans maxim de 12 puncte. Alb-roșii au revenit în mai multe rânduri și au egalat, dar gazdele au avut un final mai bun.

CS Municipal Mediaș era la al 3-lea meci în Cupa României, după ce în primul tur trecea de CSM VSKC Miercurea Ciuc cu o diferență de 33 de puncte în dubla manșă. Formația din capitală, care anul trecut juca la Final 4, a intrat în competiția din acest an direct în turul doi, grație poziției în clasamentul ediției trecute de LNBM.

Echipa din grupa valorică B în acest campionat a început partida cu Jacob Gibson, Octavian Popa Calotă, Titus Nicoară, Andrei Iliescu și Nikola Siladji. Dinamo Știința București i-a avut în primul cinci pe Mladen Jeremic, Marcu Badiu, Ousmane Barro, Javon Ferguson Masters și Andreja Milutinovic.

Barro a deschis scorul, iar Siladji reușea prima triplă a meciului. Barro a egalat cu o liberă transformată din două, dar au urmat peste trei minute fără coș pentru echipa sa. Popa Calotă, Iliescu, Siladji și Nicoară i-au dus pe medieșeni la 11-3 în minutul patru. Badiu a oprit seceta din atacul bucureștean cu prima triplă a oaspeților, iar Milutinovic își trecea și el în cont o reușită de afară prin care strângea ecartul la două lungimi, 11-9. Gazdele au avut două minute în care nu au înscris, oprite de Popa Calotă, care ieșea accidentat în finalul sfertului. Cele două echipe au continuat să-și împartă momentele mai bune, cu oaspeții apropiindu-se la două puncte, gazdele mergând la +10 și Dinamo Știința înjumătățind diferența. La prima pauză tabela arăta 25-18.

Sfertul secund a început cu multe ratări, Ferguson marcând primul. Nikolic și Gibson i-au dus pe medieșeni la +9 cu reușite de afară, dar au urmat două minute și jumătate fără coș pentru aceștia. Jeremic, cu o triplă, și Milutinovic au strâns ecartul la patru puncte, dar au urmat aproape două minute fără coș pentru alb-roșii, timp în care Nikolic (de afară) și Siladji au refăcut diferența de 9 puncte. Oaspeții au profitat de două minute fără coș pentru gazde și au egalat la 38 pe mâna lui Gugino, Milutinovic și Ferguson. La pauza mare scorul a fost 41-40.

Revenirea de la vestiare a adus un run de 11 puncte pentru medieșeni (7 Gibson cu două triple și 4 Nicoară), iar scorul devenea 52-40 în minutul 23. A fost rândul gazdelor să nu înscrie peste trei minute și Dinamo Știința reușea 12 puncte la rând (10 Ferguson), prin care a egalat la 54 în minutul 26. Gibson și Harding i-au readus pe alb-albaștri în avantaj la +6. Milutinovic și Ferguson au strâns din nou diferența la două lungimi, iar Nikolic și Nicoară au mărit-o la șapte. La ultima pauză tabela arăta 69-64.

Siladji a deschis sfertul patru cu două reușite din afara semicercului și Barro ducea scorul la 75-68 în minutul 33. Ecartul s-a menținut la 7-9 puncte până la trecerea în a doua parte a ultimei perioade de joc. Au urmat trei minute fără punct pentru gazde, iar Barro și Ferguson au egalat la 79. Oaspeții nu au mai înscris în ultimele două minute, iar Barnes și Nicoară au stabilit scorul final, 84-79.

Gazdele au făcut diferența cu 12 triple față de 6, dar și de la linia de fault cu 12 libere transformate față de 7. Oaspeții au fost mai buni din semicerc, cu 27 de coșuri de două puncte față de 18. 46-38 a fost scorul la recuperări și 8-19 la puncte înscrise după greșeli adverse.

Javon Ferguson Masters a fost coșgheterul partidei cu 24 de puncte (6 recuperări). Pentru Dinamo Știința au mai înscris: Milutinovic 13 puncte (5 recuperări), Barro 13 puncte (6 recuperări), Jeremic 7 puncte, Cane 7 puncte (6 assist-uri), Gugino 6 puncte (6 recuperări), Diaconescu 6 puncte și Badiu 3.

Jacob Gibson a fost cel mai bun marcator al gazdelor cu 23 de puncte (6x3), plus 5 recuperări și 5 pase decisive, iar Titus Nicoară a terminat în double-double cu 18 puncte și 13 recuperări. Pentru CSM Mediaș au mai înscris: Siladji 16 puncte (7 recuperări), Nikolic 9 puncte, Iliescu 7, Harding 4, Popa Calotă 4 și Barnes 3 puncte.

Returul va fi peste o săptămână, în 4 decembrie, pe terenul lui Dinamo Știința și pleacă de la +5 pentru medieșeni. Pentru cele două echipe urmează meciuri în campionat. Dinamo Știința București joacă sâmbătă, de la ora 19:00, pe terenul lui U-BT Cluj-Napoca, în etapa a 8-a din grupa valorică A. CSM Mediaș joacă luni, 2 decembrie, de la ora 17:00, pe terenul celeilalte formații din grupa valorică B care s-a impus astăzi cu un adversar din grupa A, CSM 2007 Focșani.

*foto: CSM Mediasș facebook

3 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    eu vad
    ca i pe 5 dinamo, nu pe 4

    cu 4 ani în urmă (28.11.2019)
    • CNAV Eagles București Eduard-Nicolae Popa:

      @stude
      E egalitate in trei, pe locul 4, intre Craiova, Dinamo și Steaua. Trupa lui Costescu are cel mai bun coșaveraj. Acum vad si eu ca la noi pe site e pe locul 5, dar na... :)))

      cu 4 ani în urmă (28.11.2019)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      Pai
      Eu la voi m am uitat 😅
      Nu stiu cum apare pe FRB ca de telefon nu gasesc clasamentul acolo 😉
      Daca zici ca 4, probabil ca asa..

      cu 4 ani în urmă (28.11.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!