Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Mediaș se impune la Miercurea Ciuc în prima manșă din primul tur al Cupei României

CSM Mediaș se impune la Miercurea Ciuc în prima manșă din primul tur al Cupei României

CSM VSKC Miercurea Ciuc și CSM Mediaș au disputat în această seară prima manșă din primul tur al Cupei României, iar oaspeții au plecat cu un avans de 16 puncte pentru retur. Scorul a fost 63-79, pe sferturi: 16-23, 21-20, 12-19, 14-17. Gazdele au condus la început cu 8 puncte, dar medieșenii au revenit și s-au distanțat la un maxim de 19 puncte spre final. Movileanu și Gibson au fost coșgheterii celor două echipe, cu 24 și 23 de puncte, iar Nicoară a încheiat în double-double.

CSM VSKC Miercurea Ciuc a început partida cu Adrian Movileanu, Arnold Laszlo, Matevz Magusar, Marko Cergic și Meshack Lufile. CSM Mediaș i-a avut în primul 5 pe Titus Nicoară, Andrei Iliescu, Stefan Nikolic, Jonathan Barnes și Quincy Harding.

Lufile, Laszlo și Magusar au dus scorul la 5-0, iar Harding a marcat primul punct al oaspeților la intrarea în minutul 3. Nikolic și-a apropiat echipa la un punct, dar Laszlo, tripla lui Movileanu și liberele lui Lufile i-au dus pe ciucani la 8 lungimi în față, 12-4 la intrarea în a doua jumătate a sfertului unu. Au urmat trei minute și jumătate fără coș pentru gazde, timp în care Siladji, Nicoară și triplele lui Gibson și Iliescu au dus formația vizitatoare la conducere, scor 12-16. La prima pauză tabela arăta 16-23. În sfertul secund medieșenii s-au dus până la un avans de zece puncte, dar gazdele s-au apropiat la cinci. La jumătatea partidei tabela arăta 37-43.

În primele minute de după revenirea de la vestiare ecartul s-a menținut la 4-6 puncte. Gibson și Movileanu au scuturat plasa de la mare distanță, iar gazdele nu au mai înscris în ultimele trei minute ale sfertului. Medieșenii au încheiat perioada de joc cu un run de 11 puncte, astfel că scorul ultimei pauze a fost 49-62.

Harding a înscris primul în sfertul patru, dar CSM Mediaș a avut aproape trei minute în care nu a găsit drumul spre coș și gazdele s-au apropiat la nouă puncte. După tripla lui Movileanu, care strângea diferența la 8 puncte, a fost rândul ciucanilor să nu înscrie timp de aproape patru minute. Medieșenii au profitat și s-au distanțat din nou. Cea mai mare diferență s-a înregistrat cu un minut și jumătate înainte de final, 19 puncte. Lufile a marcat ultimele trei puncte ale partidei și a stabilit scorul final, 63-79.

Diferența s-a făcut în spațiul de trei secunde, cu 24 de puncte în dreptul gazdelor și 48 la oaspeți. 5-17 a fost scorul la puncte înscrise pe contraatac și 6-16 la cele după recuperări ofensive. Jucătorii intrați de pe banca formației vizitatoare au contribuit cu 45 de puncte, față de 10.

Adrian Movileanu a fost coșgheterul partidei cu 24 de puncte, plus 6 recuperări și 7 pase decisive. Pentru CSM VSKC Miercurea Ciuc au mai înscris: Lufile 15 puncte (6 recuperări), Magusar 8 puncte (8 recuperări, 5 assist-uri), Olariu 6 puncte, Medgyesy 4, Laszlo 4 și Cergic 2 puncte (6 recuperări).

Jacob Gibson a fost cel mai bun marcator al învingătorilor, cu 23 de puncte. Titus Nicoară a reușit un double-double cu 10 puncte și 10 recuperări. Pentru CSM Mediaș au mai înscris: Siladji 13 puncte (9 recuperări), Harding 11 puncte, Popa Calotă 9 puncte (7 pase decisive, 5 intercepții), Nikolic 7 puncte, Iliescu 5 și Barnes 1 punct (5 recuperări).

Returul este programat în 9 octombrie, la Mediaș și va începe de la +16 pentru gazde.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!