Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Miercurea Ciuc este în căutarea celei de-a doua victorii stagionale

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
03.12.2021

CSM Miercurea Ciuc este în căutarea celei de-a doua victorii stagionale

CSM Târgu Jiu primește vizita celor de la CSM VSKC Miercurea Ciuc în etapa cu numărul 10 a ligii naționale. Confruntarea va avea loc sâmbătă, de la ora 18:30.

Gorjenii vin după o serie de trei victorii consecutive în Liga Națională, înregistrată chiar înainte pauzei provocate de meciurile internaționale. În această perioadă, elevii lui Jordanco Davitkov au trecut de CSU Sibiu, CSM Galați și Rapid București.

Primul succes stagional a venit în deplasarea de la Sibiu, cu CSU. În acel meci, oaspeții s-au impus cu 87-80. Veteranul Porter Troupe a ieșit la rampă în acel meci și a bifat 22 de puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive.

Cea mai recentă victorie a venit în meciul de la București, cu Rapid, încheiat cu scorul de 78-77. Succesul a fost asigurat de Malik Morgan, care a înscris două aruncări libere, după ce a fost faultat de Jagan Mosely. Troupe a fost din nou liderul echipei, cu 23 de puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive.

În cele trei meciuri câștigate de Târgu Jiu, americanul în vârstă de 38 de ani are medii de 19.6 puncte, 4.6 pase decisive și 4 recuperări.

Și Kevin Allen a avut prestații reușite și a contribuit decisiv la forma bună a echipei din Orașul lui Brâncuși. În ultimele 3 etape, cifrele sale sunt următoarele: 18.6 puncte, 10 recuperări, cu un procentaj de 66% din acțiune.

De partea cealaltă, Miercurea Ciuc vine după un eșec zdrobitor în restanța cu CSM Oradea din etapa a 7-a. Într-un meci disputat pe teren propriu, elevii lui Laszlofy Botond au înscris doar 41 de puncte și au încasat 95 de la vicecampioana en-titre a României.

După trei sferturi, gazdele au înscris doar 21 de puncte. Cu 5 minute înainte de final, scorul era 87-23 pentru Oradea, care a tras frâna de mână și le-a permis adversarilor să mai reducă puțin din ecartul imens. Singurul jucător în double digits a fost Lock Lam, cu 11 puncte.

Canadianul a fost providențial în singurul succes al harghitenilor din acest sezon. În etapa a 9-a, Miercurea Ciuc a spart gheața și a învins-o pe Dinamo București, înaintea pauzei. Lam a avut 19 puncte, 12 intercepții, 4 intercepții și 3 pase decisive în succesul cu 84-74 împotriva trupei din capitală.

CSM Miercurea Ciuc a avut câștig de cauză în ambele confruntări directe din stagiunea precedentă. În meciul din tur, de pe teren propriu, harghitenii s-au impus cu 69-62, iar la retur, victoria a fost adjudecată cu 71-64.

Meciul de sâmbătă va fi transmis în direct pe canalul de YouTube FRB TV.

*foto: Veress Nandor

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!