Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Miercurea Ciuc este la un eșec distanță de retrogradare

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
01.05.2023

CSM Miercurea Ciuc este la un eșec distanță de retrogradare

CSM Focșani a câștigat luni (01.05) împotriva celor de la CSM Miercurea Ciuc, cu scorul de 82-74. Vrâncenii conduc cu 2-0 la general în această serie de play-out, iar o nouă victorie în fața adversarilor din această fază a campionatului va coincide cu retrogradarea din Liga Națională pentru amfitrioni.

CSM Focșani: Kevin Johnson, Myles Thomas, Pavle Reljic, Victor Legosin, Ionuț Berceanu

CSM Miercurea Ciuc: Andrija Draskovic, Amedeo Casale, D’Andre Bernard, Lucian Țîbîrnă, Meshack Lufile

Draskovic a înscris primele puncte ale partidei. Vrâncenii au preluat pentru prima oară conducerea după reușitele lui Legosin și Johnson. Bernard a egalat la 4. Lufile și Țîbîrnă au completat un run de 6-0 al gazdelor, înainte ca Legosin să bifeze prima triplă a confruntării. Casale a replicat cu o reușită din interior, dar Peter-McNeilly cu un nou coș de la distanță a egalat la 10. Țîbîrnă s-a alăturat și el recitalului din spatele semicercului. Amfitrionii s-au distanțat la cinci lungimi datorită lui Casale (12-17). Gazdele au încheiat totuși sfertul cu un run de 9-2 și conduceau cu 21-19 după primele 10 minute.

Al doilea parțial a debutat cu tripla lui Peter-McNeilly. Draskovic și Johnson s-au duelat apoi în coșuri din interior. Vrâncenii au cerut timeout după ce Lufile a dus scorul la 26-23. Imediat după timpul de odihnă, Swopshire a marcat un coș de trei puncte. Peter-McNeilly a dus scorul la 31-23, dar Frolov a răspuns cu un coș de afară. Laszlo i-a urmat exemplul și deficitul devenea de doar patru puncte, înainte ca Peter-McNeilly să aducă alte două puncte. Harghitenii s-au apropiat la trei puncte (35-32) după tripla lui Draskovic, dar Thomas i-a urmat exemplul și a izbutit două astfel de reușite la rând. La pauza mare, scorul era 41-36, stabilit de dunk-ul lui Casale.

Anikiienko a setat un ton pozitiv pentru echipa sa în debutul părții secunde, marcând patru puncte la rând. Swopshire cu o nouă triplă a dus diferența în double-digits (48-38). Lufile a redus din ecart cu patru puncte la rând. Swopshire, Anikiienko și Peter-McNeilly au refăcut diferența de două cifre. Casale și-a readus echipa în joc cu un drum la linia de libere și un lay-up (54-46). Reljic i-a răspuns cu o triplă, iar ultimele momente din sfertul al treilea au fost lipsite de realizări ofensive, iar scorul înaintea actului decisiv erau 59-50.

Swopshire a deschis ultimul sfert cu o reușită de la semi-distanță. Peter-McNeilly a puncat și el în același mod, înainte ca o triplă a lui Casale să ducă scorul la 63-53. Bernard a marcat și el din interior pentru a își apropia echipa la opt lungimi. Thomas a întrerupt tentativa adversarilor de a porni o revenire. Reljic a contribuit și el apoi cu o triplă, iar Lufile și Frolov au înscris de la linia de libere pentru oaspeți. Aceștia au cedat în cele din urmă cu scorul de 82-74 și sunt la un eșec distanță de retrogradarea din Liga Națională.

Adika Peter-McNeilly a fost omul meciului și a totalizat 28 de puncte și 11 recuperări. Meshack Lufile și Andrija Draskovic au înscris câte 19 puncte pentru Miercurea Ciuc.

Meciul trei al seriei dintre CSM Miercurea Ciuc și CSM Focșani este programat vineri, 5 mai, de la ora 17:00.

*foto: Facebook/CSM Focșani

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!