Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Miercurea Ciuc este prima echipă retrogradată în acest sezon

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
05.05.2023

CSM Miercurea Ciuc este prima echipă retrogradată în acest sezon

CSM Miercurea Ciuc este prima echipă retrogradată la capătul acestui sezon din Liga Națională de Baschet Masculin. Harghitenii au cedat cu 67-79 și au pierdut cu 0-3 la general seria cu CSM Focșani. În celălalt duel din play-out, Laguna București a reușit să prelungească seria cu Steaua București datorită unei victorii cu 74-72.

CSM Miercurea Ciuc - CSM Focșani 67-79 (18-19, 14-24, 17-21, 18-15)

CSM Miercurea Ciuc: Andrija Draskovic, Amedeo Casale, D’Andre Bernard, Meshack Lufile, Lucian Țîbîrnă

CSM Focșani: Cătălin Petrișor, Pavle Reljic, Adika Peter-McNeilly, Victor Legosin, Konstiantyn Anikiienko

Harghitenii au luptat pentru șansa lor în debutul de partidă și au avut inițiativa pentru o bună bucată din primul sfert, dar minutele de final ale acestuia au făcut ca scorul să fie 18-19 pentru oaspeți. La fel ca în cazul primului parțial, ultimele minute din sfertul doi au fost foarte slabe pentru amfitrioni, iar la pauza mare, diferența de pe tabelă era de două cifre: 32-43. A doua repriză a debutat la fel de slab pentru Miercurea Ciuc, iar avantajul adversarilor a continuat să crească, fiind totuși redus la unul de o singură cifră după cinci minute de joc. Totuși, scorul înaintea actului decisiv era de 49-64. Ecartul s-a dovedit imposibil de recuperat, iar în cele din urmă, CSM Focșani s-a impus cu 67-79.

Adika Peter-McNeilly a fost omul meciului și a strâns 25 de puncte și 7 recuperări. Pavle Reljic și Victor Legosin au înscris câte 15 puncte. Meshack Lufile s-a remarcat pentru Miercurea Ciuc, cu 24 de puncte și 5 recuperări.

Laguna București - Steaua București 74-72 (14-17, 28-24, 11-13, 21-18)

Laguna București: Trevor Blondin, Will Saunders, Radu Paliciuc, Aleksandre Phevadze, Vasile Odagiu

Steaua București: Karlo Vragovic, Branislav Vujadinovic, Vlad Negoițescu, Titus Nicoară, James Farr

Rechinii au avut un start foarte bun de partidă și au reușit să pună chiar și un avans de două posesii pe tabelă, dar adversarii lor au revenit rapid și conduceau cu 14-17. Aceștia nu au reușit totuși să se distanțeze decisiv de formația gazdă, care a câștigat sfertul al doilea și la pauza mare avea un avantaj de o lungime: 42-41. Într-un sfert al treilea foarte sărac în realizări ofensive, Laguna a reușit să se distanțeze chiar și la șapte lungimi, dar un run de 11-3 al militarilor făcea ca înaintea ultimului parțial, scorul să fie 53-54. Laguna a reușit totuși un sfert patru foarte bun și a prelungit astfel seria cu roș-albaștrii datorită victoriei cu scorul de 74-72, adusă de un coș în ultimele secunde, transformat de Cooper.

Devin Cooper a fost MVP-ul confruntării, după ce a totalizat 31 de puncte. Aleksandre Phevadze a fost în double-digits, cu 16 puncte și 10 recuperări. Karlo Vragovic s-a remarcat pentru steliști, cu 22 de puncte marcate.

*foto: Facebook/CSM Focșani

3 comentarii la aceasta stire:
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Greu spre imposibil de inteles
    Aceasta ABBA a baschetului romanesc,daca la fiecare revenire pe prima scena nu fac decat o figuratie penibila!

    cu 11 luni în urmă (05.05.2023)
    • CSM Focșani lex8:

      elogiu la mediocritate
      https://www.monitoruldevrancea.ro/2023/05/08/foto-baschet-liga-nationala-focsanenii-au-castigat-play-out-ul-cu-ciucanii-si-vor-continua-in-liga-nationala/

      ca o completare la ce ai spus, focșănenii au ridicat la rang înalt penibilitatea unui sezon ratat, ca și celelalte, de fapt

      cu 11 luni în urmă (08.05.2023)
    Raspunde
  • CSM Focșani Lex 8 :

    Am scapat
    Dar cum ne vom menține sezonul viitor?

    cu 11 luni în urmă (07.05.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!