Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Miercurea Ciuc luptă pentru evitarea ultimei poziții în clasament

CSM Miercurea Ciuc luptă pentru evitarea ultimei poziții în clasament

Grupa 11-18 a Ligii Naționale de Baschet Masculin se încheie astăzi, 6 aprilie, cu patru partide programate la ora 19:00. Una dintre ele se joacă la Miercurea Ciuc, acolo unde formația din localitate primește vizita lui CSM Focșani.

În acest moment, CSM Miercurea Ciuc ocupă ultima poziție în grupa 11-18, însă, în cazul unei victorii, poate urca în clasament. În schimb, CSM Focșani se află pe locul cinci în grupă și nu mai poate nici să urce, nici să coboare.

Harghitenii nu au nicio victorie în faza secundă a campionatului și au o serie de 17 înfrângeri la rând. Trupa lui Laszlofy Botond nu a mai câștigat de mai bine de patru luni, din 26 noiembrie, când reușea să se impună cu 98 la 87 în fața lui CSM Târgu Mureș.

În tur, CSM Focșani a învins-o pe CSM Miercurea Ciuc cu scorul de 70 la 66, grație unui joc bun reușit de Kevin Johnson: 25 de puncte, 4 intercepții, 2 recuperări, o pasă decisivă, un capac.

Pentru oaspeți, Meshack Lufile (20 de puncte, 11 recuperări) și Luka Igrutinovic (12 puncte, 12 recuperări, 8 pase decisive) au fost în double-double.

Echipa lui Mihai Petruț are, în schimb, patru victorii din șapte meciuri în faza secundă a campionatului, reușind să treacă de două ori de CSM Târgu Jiu și o dată de CSM Târgu Mureș și de CSM Miercurea Ciuc.

În ultima etapă, vrăncenii au câștigat cu scorul de 75 la 59 în fața lui CSM Târgu Jiu, MVP fiind tot Kevin Johnson: 20 de puncte, 7 recuperări, 3 pase decisive, 3 intercepții. De asemenea, Jordan Swopshire și Victor Legosin s-au remarcat cu 16, respectiv 15 puncte.

Din punct de vedere statistic, ciucanii stau mai bine decât focșănenii la un singur capitol statistic: procentajul aruncărilor de două puncte (50.8% - 47.5%). În rest, chiar dacă nu sunt diferențe mari, oaspeții jocului de astăzi sunt în avantaj.

Meciul dintre CSM Miercurea Ciuc și CSM Focșani va începe la ora 19:00 și va putea fi urmărit pe FRB TV.

*foto: Facebook - VSK Csikszereda - CSM Miercurea Ciuc

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!