Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Miercurea Ciuc primește vizita celor de la SCM U Craiova în runda cu numărul 21

CSM Miercurea Ciuc primește vizita celor de la SCM U Craiova în runda cu numărul 21

CSM VSKC Miercurea Ciuc și SCM Universitatea Craiova se întâlnesc astăzi, 2 martie, într-un meci din cadrul etapei a 21-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Duelul va fi primul în deplasare pentru olteni după aproape o lună.

Ciucanii au obținut un succes la ultima apariție pe teren propriu, 85 la 73 cu Athletic Constanța pe 7 februarie, duel în care au avut 48% procentaj de la distanță. Miercurea Ciuc a condus în totalitate acel joc, cu Chadrack Lufile principal marcator în echipa lui Botond Lászlófy, cu 17 puncte, alți patru baschetbaliști terminând cu double digits. Harghitenii vin după un eșec în ultimul meci oficial, 85-75 pe terenul Stelei.

SCM U Craiova a pierdut în premieră în Liga Națională în anul 2022 cu ocazia restanței contra celor de la CSM Oradea (91-80) din urmă cu câteva zile. Formația lui Michalis Kakiouzis a pierdut primul și al treilea sfert, încasând în acele perioade 55 de puncte și a lăsat Oradea să arunce excelent de la distanță (63%). Troy Franklin a reușit un season high cu ocazia acelei dispute, 24 de puncte (5/8 de la distanță), având alți trei coechipieri cu minim 10 puncte înscrise.

Înaintea meciului de la Miercurea Ciuc oltenii stau mai bine în clasament, cu 12 victorii și 5 eșecuri, iar harghitenii sunt ultimii, cu 4-14.

În tur s-a impus Craiova cu 92-69, Michael Qualls  (19 puncte, 7 recuperări, 5 intercepții) și Branislav Vujadinovic (23 de puncte, 4/7 din spatele arcului de cerc, 10 recuperări) fiind principalii marcatori ai partidei. Ciucanii au strâns 46 de recuperări, capitol la care au stat mult mai bine decât gruparea craioveană.

SCM Universitatea Craiova controlează toate datele statistice cu excepția recuperărilor defensive, unde Miercurea Ciuc stă mai bine (26.1-25.7). Diferențe mari sunt la media de puncte (86.2-67.6), eficiență (98.9-65.3), recuperări ofensive (13.7-8.3) și assist-uri (19.4-12.0), iar la posesii pierdute cele două formații sunt în partea superioară a ierarhie, irosind 16.9 (Ciuc) respectiv 16.0 (Craiova) posesii în medie.

Duelul din Sala „Erőss Zsolt” începe la ora 17.00 și va putea fi urmărit pe YouTube  FRB TV.

*foto: Facebook SCM Craiova

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!