Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Miercurea Ciuc se duelează pe teren propriu cu Dinamo

CSM Miercurea Ciuc se duelează pe teren propriu cu Dinamo

CSM VSKC Miercurea Ciuc găzduiește Dinamo București într-un meci din etapa a 9-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Partida este programată pentru sâmbătă, 20 noiembrie, de la ora 17.00.

Ciucanii au pierdut fiecare meci din sezonul 2021-2022, cel mai aproape fiind să scoată un rezultat pozitiv în fața Stelei (86-89), în urmă runda a 5-a. Dinamo are trei victorii la rând, ultimul succes fiind și cel mai clar ca diferență de scor în această perioadă, 80-59 în derby-ul capitalei cu Rapid.

Precedentele două întâlniri directe au fost câștigate de Dinamo în cadrul stagiunii anterioare, cu 96-80 și 85-73. De altfel, harghitenii s-au impus în 2013 în fața bucureștenilor (71-57), acela fiind ultimul duel înainte de sezonul 2020-2021.

În clasament, „câinii roșii” sunt pe loc de play-off, cu 4-4 bilanț, în vreme ce Miercurea Ciuc ocupă ultima poziție, cu șapte înfrângeri în tot atâtea meciuri, la fel ca CSM Galați.

Formația pregătită de Botond Lászlófy este ultima în ligă la cinci capitole statistice, respectiv puncte marcate în medie (62.9), eficiență (57.0), procentajul aruncărilor libere (63.3%), procentajul aruncărilor de 3 puncte reușite (27.2%) și intercepții (4.6), în vreme ce la posesii pierdute sunt primii (18.4). La polul opus, Dinamo stă foarte bine la recuperări (39.3 – locul 3 în LNBM), în timp ce luate separat, pe recuperări ofensive și recuperări defensive, echipa din capitală are medii de top 7.

Branislav Vujadinovic conduce la puncte marcate în medie (15.6) și recuperări (6.6) pentru CSM Miercurea Ciuc, lider la assist-uri fiind Mihajlo Bogdanovic (3.8). De la Dinamo patru jucători au medii de peste 10 puncte, lista conducând-o Nenad Miljenovic (16.6), în vreme ce Keith Clanton se remarcă cu 13.4 puncte și 11.8 recuperări.

Duelul din Sala Sporturilor „Erőss Zsolt” va putea fi urmărit în transmisiune directă pe YouTube FRB TV.

 

*foto: szekelyhon.ro (Veres Nándor)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!