Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Miercurea Ciuc și CSM Focșani se întâlnesc în prologul etapei a 17-a

CSM Miercurea Ciuc și CSM Focșani se întâlnesc în prologul etapei a 17-a

CSM VSKC Miercurea Ciuc o întâlnește pe CSM 2007 Focșani în primul meci al rundei cu numărul 17 din Liga Națională de Baschet Masculin, într-un duel programat sâmbătă (22.01).

Harghitenii au suferit primul eșec în 2022, după ce au cedat pe terenul Argeșului (82-66), deși băieții antrenați de Botond Lászlófy conduceau la pauză cu 37-31. Piteștenii au reușit să-și adjudece clar sfertul al treilea, în vreme ce în ultimul parțial au marcat 27 de puncte.

Branislav Vujadinovic a încheiat cu double-double (21 de puncte, 10 recuperări), alți doi colegi fiind în double figures. Lock Lam a reușit să termine pentru a șasea partidă la rând cu cel puțin 50% din interiorul arcului de cerc, strângând 8 puncte în 24 de minute petrecute pe parchet.

CSM Focșani a încheiat o serie de trei înfrângeri în Liga Națională, revenind de la -20 în duelul de pe teren propriu cu Rapid București. Vrâncenii au fost conduși cu 32-12, iar după o parte secundă mult mai bună s-au impus cu 75-71.

Onno Steger a fost și de această dată principalul marcator al Focșaniului, baschetbalistul American totalizând 22 de puncte, cu 4/7 din spatele arcului de cerc. Steger are 20.5 puncte în medie în primele două meciuri la noua formație, cu aproape 67% la aruncările de două puncte și 47% de la distanță.

Ultimele trei dueluri directe le-au câștigat cei din Focșani, dar fără să pună mai mult de 77 de puncte pe tabelă. În tur, vrâncenii au trecut de Miercurea Ciuc cu 68-50, fiind în acel moment la primul succes din actuala ediție de campionat. Aliaksandr Pustahvar a contribuit cu 20 de puncte și 10 recuperări la victoria formației antrenate de Mihai Petruț.

La un singur capitol nu sunt vrâncenii în partea a doua a clasamentului, procentajele de la linia de fault plasând Focșaniul pe 5 în LNBM. CSM Miercurea Ciuc este, în schimb, ultima la patru date statistice și penultima la alte două.

Înaintea duelului din sala „Erőss Zsolt”, harghitenii au 3-12 bilanț și ocupă a 15-a poziție, iar CSM Focșani stă pe 7 cu 6-10.

Meciul începe la ora 17.00 și va fi transmis în direct pe YouTube FRB TV.

*foto: Veres Nándor (szekelyhon.ro)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!