Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea a ajuns la șapte victorii consecutive în Liga Națională și termină pe primul loc turul din Conferința B

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
18.11.2023

CSM Oradea a ajuns la șapte victorii consecutive în Liga Națională și termină pe primul loc turul din Conferința B

CSM Oradea a reușit să încheie pe primul loc turul din Conferința B. Leii Roșii au trecut în deplasare de CS Vâlcea 1924 cu scorul de 74-90, și au un bilanț de 7-1, toate cele șapte victorii venind în aceeași serie. De cealaltă parte, adversarii lor stau cu 2-5 în campionat.

CS Vâlcea 1924: Isaiah Williams, Radu Vîrnă, Stephaun Branch, Vladislav Șolopa, Peter Olisemeka

CSM Oradea: Erick Neal, Kris Richard, Nijal Pearson, Donatas Tarolis, Cătălin Baciu

După mai bine de două minute, Tarolis a reușit primele puncte ale partidei, printr-un cârlig. Neal a punctat apoi de la semi-distanță. Baciu a punctat și el din interior, înainte ca tripla lui Pearson să ducă run-ul din startul partidei al bihorenilor la 0-9. Hristu Șapera s-a văzut nevoit să ceară timeout. Acest timp de odihnă nu a avut efect, iar oaspeții au marcat alte opt puncte la rând. Ciucă a lovit primul pentru vâlceni, iar Williams a adus alte trei puncte printr-un coș de afară. După primul sfert, tabela indica 9-23.

Sfertul al doilea a început ceva mai bine pentru gazde, care au readus diferența în single-digits prin cinci puncte consecutive înscrise de Toni Rotaru. Gazdele au reușit să păstreze acest ritm până în momentul în care Gotcher a fost faultat pe o aruncare de trei și a transformat toate liberele rezultate. Freeman a dus apoi diferența la 16-31 printr-un coș de sus spectaculos. Oltenii au faultat din nou pe o aruncare de la distanță, Neal fiind cel care a transformat liberele de această dată. La pauza mare, CSM Oradea conducea cu 26-51.

Gruparea gazdă a început bine și al treilea parțial, reușind să marcheze în primele patru posesii, prin Branch, Williams și Șolopa. Neal și Pearson au reușit totuși să mențină o diferență confortabilă pentru echipa lor. Conducătorul de joc american al Leilor Roșii a marcat cinci puncte consecutive după un timeout cerut de Cristian Achim. Paunovic a venit în replică cu un coș de la distanță, dar Neal a continuat recitalul triplelor. Nicolescu le-a urmat exemplul celor doi. Înaintea actului decisiv, scorul era 52-74.

Ultimul sfert a debutat cu o reușită din căciulă a lui Freeman. Olisemeka i-a răspuns prin același procedeu, înainte ca Blidaru să reușească prima sa triță din meci. Oaspeții s-au văzut nevoiți să ceară timp de odihnă după ce Paunovic și-a apropiat echipa la 15 puncte. Gotcher a tăiat imediat elanul gazdelor cu cinci puncte la rând. Orădenii nu au mai avut emoții pe final din acel moment și au reușit să se impună cu 74-90.

Erick Neal a ieșit la rampă cu 23 de puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive. Donatas Tarolis s-a remarcat cu 15 puncte și 6 recuperări, în timp ce cel mai bun jucător al gazdelor a fost Peter Olisemeka, el adunând 12 puncte și 7 recuperări.

În următoarea etapă, CS Vâlcea 1924 va primi vizita celor de la CSU Sibiu. CSM Oradea va sta în etapa a zecea, dar la mijlocul săptămânii va evolua în Europe Cup, cu Legia Varșovia.

*foto: fiba.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    Welcome H'Arlequin
    Acuma cu sosirea lui Arledge (H'Arle-quin)pe postul lui Markovic, Profesorul CoAch nu mai are emoții: nu mai depindem de Nikola, nu mai trebuie ca sîrbul să joace ca-n primii doi ani de la noi, pentru ca să luăm cupa și campionatul. Și Euro cupa! Go H'Arle-keem, Go H'A-quim, Go Champs!

    cu 5 luni în urmă (18.11.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!