Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea a ajuns la un acord cu Kristijan Krajina

CSM Oradea a ajuns la un acord cu Kristijan Krajina

Kristijan Krajina este noul jucător al campioanei României, CSM CSU Oradea. 

Krajina are 29 de ani, o înălțime de 2,08 m și evoluează pe poziția de pivot. Jucătorul de origine croată sosește la de VEF Riga, formație care în acest an a fost angrenată în Basketball Champions League și în Liga Letonă-Estoniană. 

În Liga Letonă-Estoniană noul jucător al echipei antrenate de Cristian Achim a jucat 20 de meciuri și a strâns medii statistice de 14.0 puncte, 6.5 recuperări, 2.3 pase decisive, 0.6 capace și 0.4 intercepții în 24 de minute pe meci, în timp ce la nivel de Champions League a fost folosit în 14 meciuri și a adunat 9.1 puncte, 6.7 recuperări, 1.3 pase decisive, 0.5 intercepții și 0.4 capace pentru 11.5 la eficiență în 25.0 minute. 

Deși a jucat și a terminat studiile la colegiul Mount St. Mary’s din Statele Unite ale Americii, Krajina și-a petrecut o mare parte a carierei în țara sa natală, evoluând între 2015 și 2019 pentru echipele Sibernik și KK Zadar, echipă alături de care a disputat o finală de Cupa Croației. După cele patru sezoane petrecute în Croația, pivotul a semnat cu VEF Riga începându-și astfel aventura europeană.

Prin aducerea lui Krajina contingentul de jucători străini al campioanei României ajunge la 7, reamintim faptul că antrenorul echipei, Cristian Achim, îi folosește pe Giordan Watson și Kris Richard în calitate de jucători români. De altfel, au mai rămas câteva ore până la debutul lui Kris Richard în naționala României.  

*foto: championsleague.basketball

 

 

6 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    chiar
    aveati nevoie de pivot. bravo!

    cu 4 ani în urmă (20.02.2020) Raspunde
  • CSM Oradea 2 bulcul 1 :

    Ne-am mai linistit
    Desi eram de parere ca si fara un transfer aveam sansele de partea noastra sa luam titlul, in special daca terminam pe primul loc, de atata vreme am asteptat un pivot clasic, solid, care sa stie si sa poata juca cu mingea sub panou... entuziasmul e la tavan! Cifrele arata bine, astept cu nerabdare sa il vad jucand.

    cu 4 ani în urmă (20.02.2020) Raspunde
  • uplifter :

    Oradea
    Deci pana la urma asta a fost miza circului d-lui Sere de la Frb...
    Altfel, pare un jucător valoros și experimentat, genul de pivot care lipsește d-lui Achim și care astfel ii va conferi mai multe variante.

    cu 4 ani în urmă (20.02.2020) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mikki :

    similitudine???!!!
    anul trecut, pe 20 februarie clubul anunta ca s-a semnat cu Nikola Markovic, anul acesta la aceeasi data cu Kristijan Krajina. anul trecut, pe 21 februarie semna cu noi T.J. Carter.... anul acesta, oare nu urmeaza nimic????? ar fi prea frumos sa fie!!!

    cu 4 ani în urmă (20.02.2020) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mikki :

    Kristijan Krajina
    bun venit Cristian!!! mult suuces!!!

    cu 4 ani în urmă (20.02.2020)
    • CSM CSU Oradea mikki:

      erata
      succes!!

      cu 4 ani în urmă (20.02.2020)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!