Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea a câștigat și al doilea meci din Top 16 împotriva lui ZZ Leiden

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
24.01.2024

CSM Oradea a câștigat și al doilea meci din Top 16 împotriva lui ZZ Leiden

CSM Oradea și-a păstrat în viață șansele la calificarea în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup. Bihorenii au obținut o victorie importantă în etapa a cincea din Top 16, scor 90-77 împotriva celor de la ZZ Leiden și vor avea parte cel mai probabil de un meci decisiv împotriva celor de la Varese.

CSM Oradea: Erick Neal, Bobe Nicolescu, Nijal Pearson, Donatas Tarolis, Lennard Freeman

ZZ Leiden: Alex Gross, Marijn Ververs, Luuk Van Bree, Taijon Jones, Lucas Kruithof

Leii Roșii au avut un start electrizant de partidă, datorită dunk-ului lui Freeman. Gross a adus primele puncte pentru olandezi, înainte ca Tarolis să îl completeze pe colegul său din căciulă cu un nou coș din interior. Tot lituanianul a finalizat un alley-oop din pasa lui Neal, care avea să înscrie pe pătrundere mai apoi. Oaspeții au trecut la conducere pentru prima oară prin layup-ul lui Kruithof. Neal a bifat prima triplă a disputei, dar Ververs a răspuns prin același procedeu. Pearson a continuat recitalul coșurilor de la distanță. După 10 minute, avantajul le aparținea celor de la Leiden, după ce Ververs și Kruithof au mai înscris de două ori de afară: 21-27.

Van Bree avea să mai adauge două puncte la ecartul de pe tabelă, înainte ca Neal să întrerupă ritmul adversarilor printr-un layup și un steal care a întrerupt run-ul ofensiv al celor de la Leiden. Baciu avea să înscrie patru puncte la rând, iar Neal i-a adus pe bihoreni la o posesie printr-un coș de trei puncte. Jones a răspuns cu aceeași măsură după un timeout. Arledge și Tarolis au punctat și ei din spatele semicercului, iar după o scurtă secetă ofensivă, Neal le-a urmat exemplul, astfel că vicecampioana României a preluat avantajul și nu l-a mai cedat până la pauza mare: 45-43.

Primele puncte ale reprizei secunde aveau să îi aparțină lui Baciu, care a lovit de la linia de libere. Pearson a reușit și el să înscrie de la linia de pedeapsă, înainte ca Jones să puncteze de la semi-distanță. Pearson a mai adăugat un coș de trei la vișteria Oradiei. Baciu a punctat la impresia artistică printr-un slam-dunk. După mai multe momente în care cele două ofensive au scârțâit, gazdele au dus pentru prima oară în meci diferența în double-digits, prin Neal: 57-47. Bos, Jones și Gross au reușit să mai taie din ecart pentru a forța un timeout al lui Cristian Achim, dar alb-roșii au încheiat în forță sfertul și conduceau cu 65-56 înainte de sfertul al patrulea.

Gotcher a marcat pe pătrundere pentru a deschide sfertul al patrulea. Schaftenaar a răspuns printr-o procedură similară, iar Van Bree a redus deficitul la cinci lungimi. Baciu din interior și Arledge au dublat acest avans și diferența reintra în double-digits. Schaftenaar și-a readus echipa în meci cu patru puncte consecutive, înainte ca Pearson să înscrie printr-un slam-dunk. Vicecampionii României au avut situația sub control din acel moment pe final de meci și au reușit să se impună cu 90-77.

Cătălin Baciu a fost cel mai eficient jucător de pe teren și a adunat 12 puncte, 7 recuperări și 3 pase decisive, transformându-și toate aruncările. Erick Neal s-a remarcat și el cu 19 puncte, 3 recuperări și 6 pase decisive. Alex Gross și Tajion Jones au marcat câte 19 puncte pentru Leiden.

CSM Oradea a ajuns la un bilanț de 2-3 înaintea ultimei runde din Top 16 și va juca în ultima rundă pe teren propriu, cu Pallacanestro Varese. ZZ Leiden se va duela în aceeași rundă cu Niners Chemnitz.

*foto: fiba.basketball

2 comentarii la aceasta stire:
  • pipzn :

    Felicitari
    pentru victorie. Am vazut cam 3/4 din meci.
    Fara suparare, In prima repriza in jocul colectiv excelent a lui Leiden am vazut Oradea de acum cateva sezoane. Din pacate pentru ei nu au putut tine un astfel de ritm intr-o rotatie efectiva de 7 jucatori.

    Despre jucatorii de la Oradea:
    -personal nu l-am vazut niciodata pe Tarolis (pe care nu am ascuns niciodata ca mi-ar fi placut sa ramana la Cluj) ratand atat de mult si din pozitii atat de favorabile. Clar a prins o zi proasta
    -Richard foarte sters. 4 puncte in peste 20 minute jucate....
    -Neal bun, stiu ca e cam individualist dar uneori parca nici nu are cu cine juca
    -Freeman, no comment
    -Gotcher pare sa isi revina (mai ales pe partea de aruncari de 3)
    -Nicolescu, 0 pe linie
    -Catalin Baciu, la cate minute i s-au dat cred ca si-a facut treaba foarte bine.
    -Pearson si Arledge au fost in regula

    Succes in meciurile viitoare

    cu 3 luni în urmă (24.01.2024) Raspunde
  • Bihor :

    calcule
    in primul rand felicitari baietilor pentru victorie
    in al doilea rand, dupa cum s-a vazut, leiden are o banca foarte scurta acum, fapt ce ne-a ajutat ieri, dar ne dezavantajeaza in perspectiva partidei pe care acestia o vor avea cu varese ... la cum a aratat varese in ultimele 2 meciuri, cu noi (castigat la 19 puncte) si cu chemnitz (castigat la 12 puncte), ar fi un miracol ca varese sa se impiedice de leiden
    in al treilea rand, e si mai mare regretul ca am scapat printre degete victoria de la chemnitz ... acum, in situatia in care varese va castiga la leiden, avem nevoie, in ultima etapa, de o victorie cu varese la 20 de puncte, ceea ce e greu de crezut ca putem realiza

    cu 3 luni în urmă (25.01.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!