Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea a făcut apel la FRB, în urma deciziei CCDES după duelul cu U-BT

CSM Oradea a făcut apel la FRB, în urma deciziei CCDES după duelul cu U-BT

Sâmbătă, 25 martie, Federația Română de Baschet a anunțat decizia Comisiei Centrale de Disciplină și Etică Sportivă în cazul incidentelor care au avut loc în timpul confruntării dintre CSM Oradea și U-BT Cluj-Napoca, din 18 martie.

Karel Guzman a fost suspendat patru etape și amendat cu 2500 de euro, Rade Markovic a fost suspendat trei etape și amendat cu 1000 de euro, iar Nikola Markovic a fost suspendat două etape și amendat cu 1000 de euro. De asemenea, fiecare din cele două cluburi a fost amendat cu 2500 de euro.

Conform bihon.ro, CSM Oradea a decis să facă apel, considerând că sancțiunile impuse de CCDES nu au fost corecte. Iată ce a declarat Șerban Sere, directorul CSM Oradea:

„Suntem total nemulțumiți și stupefiați de aceste sancțiuni. Clubul nostru a făcut întâmpinare și apel la federație, în legătură cu aceste decizii. Suntem nedumeriți în primul rând de proporțiile sancțiunilor, pentru că nu s-a judecat cu aceeași măsură. Adică ei au venit și au făcut scandal la noi acasă, iar amenzile sunt identice pentru ambele cluburi. Guzman, care a fost vinovatul în acest caz, cu gesturi și fapte care nu s-au mai văzut pe un teren de baschet din România, primește patru etape de suspendare și amendă de 1.500 de euro, iar Radovan Markovic trei etape și Nikola Markovic două etape, respectiv câte 1.000 de euro amendă. Adică agresații sunt pedepsiți aproape la fel ca și agresorul. Despre Radovan Markovic s-a spus că l-a înjurat în permanență pe Karel Guzman. Dar ce dovadă există în acest sens? Așa și eu aud multe înjurături și jigniri către banca noastră în timpul meciurilor, dar nu pot dovedi aceste lucruri. De spus se pot se pot spune multe, dar acuzațiile trebuie să fie dovedite. La rândul său, Nikola Markovic ce a făcut ca să merite două etape de suspendare? El a fost sancționat cu fault antisportiv în timpul meciului și nu ar mai fi trebuit să suporte o altă sancțiune”, a spus Sere, potrivit bihon.ro.

Rămâne de văzut ce decizie se va lua în urma apelului, însă este greu de crezut că o schimbare de decizie va veni înaintea meciului de astăzi dintre CSU Sibiu și CSM Oradea, care constituie a doua etapă de suspendare atât pentru Nikola Markovic, cât și pentru Radovan Markovic.

*foto: csmoradea.ro

11 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    mironosite
    Aceasti atitudine reprobabila la acest Sere ... Cum adica pt ce? pai sa inteleg ca acele provocari, acele piedici intentionate, coate, etc au fost de fapt ... o actiune incurajata si premeditata de clubul Oradean?

    As fi inteles daca ar fi cerut ca si Silvasan sa fie suspenda (ca o merita), dar legat de jucatori, unul a primit suspendare dubla pt reactie, iar celalalt pt premeditare. (daca vrea mai mult, sa propuna schimbarea regulamentelor). Iar legat de club, intrebarea e de ce a primit UBT (ca organizatie) amenda? Sau de ce Oradea nu a primit mai mult, pt ca organizarea lor a permis sa intre un ins cu ranga pe culoar (oricat de "aprins" era acel ins) sau de ce au dat muzica aia la volum maxim, in conditiile in care erau atatia copii in sala. Astea sunt probleme organizatorice la Oradea, deci are "motive" pt sanctiune. Dar clubul "U"?

    cu 1 an în urmă (29.03.2023)
    • CSM CSU Oradea TheOptimiser:

      Rangăule
      Sincer, omu' a cam zis-o pe dreaptă aici... Dar e ok, că doar suntem în românica(cu r mic) unde sponsorul principal al federației este și sponsorul principal al unei echipe, care se regăsește și în numele aceleia și unde violența e ca la ea acasă că legile's făcute-n plop.
      O mică sugestie am: vă rog să pregătiți niste răngi la meciul de la voi, plasate strategic pe malu' Someșului și cu inscripție pt. fiecare jucător că dacă-i nervos unul de la noi să meargă rapid la ranga aferentă lui și să-și facă dreptatea cu ea. Și un culoar roșu cu indicații să știe pe unde să intre cu ea.
      Mulțumim! :)

      cu 1 an în urmă (29.03.2023)
    • CSM CSU Oradea TheOptimiser:

      Pamflet
      EDIT: Partea cu răngile este un pamflet și trebuie tratat ca atare. Să nu promovăm mai multă violență! :) Să n-o luați de serios, vă rugăm din suflet. :))

      cu 1 an în urmă (29.03.2023)
    • CSM CSU Oradea returnofthesnek:

      :))))
      La baietasii ca asta se numeste sindromul Stockholm, atat de apropiati sunt de un psihopat incat il adora nemijlocit. Cica amenda pentru muzica din sala sau ca de ce s-a dus ala pe santier dupa ranga, panselutele vietii :)) Atat de tare s-a diluat discutia asta incat nu isi mai are sensul, sa lasam U Ranga Transilvania in pace.

      cu 1 an în urmă (29.03.2023)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ :

    S-a dus pe şantier...
    ...după rangă... cine?

    cu 1 an în urmă (29.03.2023) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca sorin sorin :

    Liga anti Guzman din oradea
    Bai mai vedeti-va si de viata voastra trista si mai terminati cu subiectul asta. Guzman a facut ce a facut pentru ca a fost provocat. Nimeni nu stie cat timp si cum a fost jignit! Omul nu este un psihopat asa cum incercati voi sa il faceti! Pur si simplu s-a saturat si a izbucnit. Noi cu mentalitatea noastra mioritica credem ca daca cineva te face de .... tu trebuie sa ii multumesti. A exagerat? Cu siguranta, dar mai terminati si voi si hai incercati sa treceti la alt subiect.

    cu 1 an în urmă (29.03.2023)
    • Nicola Topanovic:

      Dar…
      …ce viața vesela ai dumneata …Ïnteleptule!

      cu 1 an în urmă (29.03.2023)
    Raspunde
  • U1919 :

    CSM Oradea-fata mare si cinstita a campionatului
    Apropo…azi la meciul din Sibiu intreaga sala striga HOTII!!!! Juca Sibiu cu U sau cu fata mare si nevinovata CSM Oradea?

    cu 1 an în urmă (29.03.2023)
    • gabriel.eftimie:

      sunteti patetici!
      Asa a "furat-o" Oradea pe Sibiu cum a "furat-o" si pe Cluj!

      cu 1 an în urmă (30.03.2023)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca radu V :

    Parere obiectiva
    Hai sa fim sinceri, în baschetul profesionist vezi provocări la tot pasul, și în NBA și în Euroliga..... Unii și răspund la aceste provocări, mai iau un antisportiv un descalificator, deci clar fac și ele parte din meci, ca și ex. protestele la adresa arbitrilor.
    Acuma Guzman a cam sărit calu, într-adevăr asa reacții ca și a lui nu prea am văzut la un meci de baschet în RO, și ma întreb oare Dykes nu o fost provocat sau Richard sau.....
    Era clar ca îl paste o suspendare, da asta cu datu afara de la club cum ziceau și conducătorii de la Oradea e deja prea mult.
    Nu știu dacă cele 4 etape sunt suficiente sau nu, ce nu înțeleg eu dece a primit Markovic Nikola 2 etape.
    Adică dacă pentru o piedica, intenționată cum o fi ea, dai 2 etape atunci într-adevăr la Guzman care a lovit arbitru și pe toți care i-au ieșit în cale merita ceva mai mult.

    Cat despre Radovan nu prea am văzut ce s-a întâmplat la încălzire prefer sa nu îmi dau cu parerea

    cu 1 an în urmă (30.03.2023) Raspunde
  • CSM Focșani Lex 8 :

    nici markovic nu e un sfant
    cam pervers markovic, l a scos din pepeni pe guzman, dar finalul a fost apoteotic: silva sare la bataie dupa un gest de taran al antrenorului oradean sau ce era piticul ala p-acolo

    cu 1 an în urmă (31.03.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!