Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea a fost foarte aproape de a semna cu un american ce evoluează acum în NBA

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
21.12.2011


Johonson a debutat vinerea trecută în presezonul NBA având o prestaţie foarte bună
în cele 12 minute petrecute pe parchet

În luna august a anului curent managerul Şerban Sere anunţa cu multă bucurie faptul că gruparea bihoreană a obţinut semnatura lui William Franklin. De origine americană, sportivul evoluează pe postul de fundaş, iar rapiditatea şi forţa sunt principalele sale atu-uri. Însă în presezon orădenii nu au fost foarte norocoşi nici de această dată. Dacă acum un an Tyronn Mitchell a întâmpinat mai multe probleme la genunchi şi a fost indisponibil pentru o bună perioadă de timp, anul acesta Franklin şi-a rupt ligamentele încrucişate ale genunchiului şi este out până în jurul lunii martie.

În aceste condiţii orădenii au fost nevoiţi să caute un alt sportiv pe postul de fundaş, care să i se asemene profilului lui Franklin şi care să se integreze cu stilul de joc al echipei. Primul pe listă a fost Carldell Johnson, un fundaş în vârstă de 28 de ani ce măsoară 1.78m. De-a lungul carierei acesta a evoluat în NCAA, D-League, Mexic şi la mai multe training camp-uri ale echipelor din NBA. Singura sa experienţă în Europa a fost în sezonul 2006-2007 la Verviers-Pepinster, însă nu a impresionat înregistrând o medie de 4.5 puncte per meci în 32 de partide susţinute.

A fost coleg cu unul dintre cei mai buni jucători americani din acestă prima parte a sezonului, Dominique Archie, la gruparea Austin Toros. În acea perioadă Johnson era căpitanul celor de la Toros având medii şi procentaje ceva mai bune decât americanul timişorenilor.

Orădenii şi jucătorul american s-au înţeles la fiecare aspect al contractului, iar Johnson şi-a dat acceptul să joace pentru CSM. Câteva zile mai târziu, fundaşul a fost de negăsit. Conducerea clubului nu a mai putut lua legătura cu sportivul în vârstă de 28 de ani, iar transferul a căzut.

În momentul de faţă Carldell Johnson a semnat cu New Orleans Hornets şi a debutat vinerea trecută într-un meci din presezon pe care echipa sa l-a desfăşurat împotriva celor de la Memphis Grizzlies. Americanul a evoluat fără greşeală în cele 12 minute acordate de antrenorul său, timp în care a izbutit să înscrie 10 puncte (2/5 de la semi distanţă şi 6/6 de la libere), adăugând o minge câştigată şi un pas decisiv. Cu alte cuvinte, CSM Oradea a ratat un jucător care acum evoluează în cea mai urmărită ligă de baschet de pe întregul mapamond.

Total Baschet a luat legătura cu jucătorul american, iar acesta ne-a explicat care au fost principalele motive pentru care nu a mai sosit la Oradea. Declaraţia acestuia va fi publicată pe site-ul nostru vineri, 23 decembrie, la orele 0:00.

2 comentarii la aceasta stire:
  • Beni :

    Hai CSM Oradea
    de cand e 2/5 evolutie ,,fara greseala" ?
    Oricum suntem foarte castigati cu Gedi Navickas.
    Hai CSM

    cu 12 ani în urmă (21.12.2011) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Sabin Gherdan :

    @Beni
    Fară greşeală se referă la mingi pierdute. Evoluţie perfectă este atunci când nu ratezi nimic şi nu faci nimic ce să dăuneze echipei. Nu putem spune că daca ratezi un coş din 10 ai greşit :) E prea dur termenul de greşeală pentru o aruncare ratată. Cel puţin asta e părerea mea.

    cu 12 ani în urmă (21.12.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!