Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea a obținut prima victorie în noul sezon al Ligii Naționale

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
11.10.2023

CSM Oradea a obținut prima victorie în noul sezon al Ligii Naționale

CSM Oradea s-a regrupat rapid după eșecul din etapa anterioară cu CSU Sibiu și a obținut primul succes stagional în sezonul 2023/24 al Ligii Naționale de Baschet Masculin. Leii Roșii au trecut în deplasare de SCM U Craiova, cu scorul de 69-74. Gruparea din Bănie a avut șansa de a egala pe finalul de meci. 

SCM U Craiova: Vitaliy Zotov, Javon Greene, Amedeo Casale, Matt Freeman, Bogdan Țîbîrnă

CSM Oradea: Erick Neal, Luca Năstruț, Bobe Nicolescu, Nijal Pearson, Lennard Freeman

Oltenii au deschis partida cu cinci puncte consecutive, consemnate prin layup-ul lui Casale și tripla lui Matt Freeman. După mai bine de două minute de joc, Lennard Freeman a spart gheața pentru orădeni, de la libere, înainte ca Pearson să aducă primul coș din acțiune pentru oaspeți. Năstruț a egalat la 5, iar Gotcher i-a dus pentru prima oară în avantaj pe Leii Roșii la 8-9. Zotov a răspuns de la libere, dar Pearson a venit imediat cu un coș cu fault din interior. La finalul primului sfert, Craiova conducea cu 20-19 datorită liberelor transformate de Blaj-Voinescu.

Milovanovic și Casale au înscris șase puncte consecutive pentru alb-albaștri pentru a majora diferența la șapte puncte. Pearson a oprit run-ul de 8-0 al gazdelor, pentru ca mai apoi Neal să își readucă echipa la o posesie diferență, 28-26. Matt Freeman a replicat cu un and-one, pentru ca mai apoi Neal și Gotcher să transforme câte două aruncări libere. Năstruț a reușit un coș de afară ce îi aducea pe elevii lui Cristian Achim în avantaj. Nicolescu i-a urmat exemplul, iar Baciu și Pearson au completat run-ul de 14-2 cu coșuri din interior. Oradea conducea cu 33-40 la pauza mare.

Neal și Pearson au bifat două reușite pe pătrundere pentru echipa lor, timp în care Milovanovic a răspuns cu aceeași monedă, iar Dragan a lovit de la distanță. Neal a revenit cu un floater la coșul opus, dar Zotov a replicat cu un coș cu fault din căciulă. Ucraineanul a marcat și  din spatele arcului de cerc, iar ecartul devenea de o singură posesie, 44-46. Oradea a revenit la nouă lungimi prin Pearson. Totuși, inspirația de la distanță a lui Blaj-Voinescu și Zotov făcea ca scorul să fie 51-56 cu 10 minute înainte de final.

Ultimul sfert a debutat cu un duel al aruncărilor de la distanță între Zotov și Gotcher. Pearson a tăiat avântul adversarilor prin două reușite consecutive pe pătrundere. Diferența a intrat în double-digits pentru prima oară datorită layup-ului reușit de Neal în tranziție: 56-67. Blaj-Voinescu a răspuns cu aceeași monedă. Tot baschetbalistul autohton a fost cel care a redus diferența la șase puncte printr-un coș de trei. Leii Roșii au avut totuși nervii tari pe final și s-au impus cu 69-74.

Nijal Pearson a terminat partida de miercuri seara cu 22 de puncte, 4 recuperări și 5 pase decisive. Lennard Freeman a fost în double-double, cu 12 puncte și 12 recuperări. Vitaliy Zotov a avut 24 de puncte, 4 recuperări și 6 pase decisive. George Blaj-Voinescu l-a urmat cu 19 puncte.

În următoarea etapă, SCM U Craiova întâlnește pe CSU Sibiu, jocul fiind programat sâmbătă, 14 octombrie, de la ora 17:30. CSM Oradea va da peste FC Argeș Basketball în aceeași zi, dar de la ora 19:30.

*foto: Ionuț Greere/Sportul Doljean

1 comentariu la aceasta stire:
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Inca un sezon dezamagitor
    Chiar daca e doar primul joc de campionat,dupa prestatiile din cupa si dupa ceea ce se vede din avion la nivel de lot,nu exista sperante la ceva consistent!Sigur,revenirea lui Gicu va carpi din dezastrul la nivel de organizare actuala a jocului,dar nici el nu e nici magician si nici la prima tinerete.Asadar degringolada pleaca de la lipsa unui PG veritabil,Zotov fiind un scorer cu carente majore la constructie,Milovanovici un submediocru care demonstrase la Galati cate parale face,americanii si australianul printre cei mai slabi straini pe care i-am avut vreodata,iar Tibarna acelasi atentat la bunul simt sportiv,total blazat si deconectat ca doar a vazut de atatia ani ca merge unsa paranghelia de la Craiova!Un bravo pentru Blaj si Meo,care macar vor,chiar daca nu le iese intotdeauna!
    Supararea este cu atat mai mare cu cat nu am vazut de ani buni o Uradea atat de vulnerabila,care putea fi usor invinsa azi!
    Vitaly,for sure you are very relaxed seeing the deep incompetence floating in this club,but beware,among the fans are enough of them who really have an ideea about this game,and you cannot make fool of them!You always have explanations for everything,you talk too much without saying anything,overall you act more like a politician than a basketball coach!A team with poor quality players has to compensate through devotion,desire and a fine touch of the coach above the game,but we don't see anything!If you consider you are able to do this,ok,we'll be near you with our love and support,if you think you'll be spending another relaxing year at old men resort SCM Craiova,it is better to leave us alone,think very well!

    cu 6 luni în urmă (11.10.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!