Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea a trecut de Kataja în a doua etapă a grupelor din FIBA Europe Cup

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
25.10.2023

CSM Oradea a trecut de Kataja în a doua etapă a grupelor din FIBA Europe Cup

CSM Oradea a trecut peste eșecul cu Patrioti Levice din prima etapă a grupelor FIBA Europe Cup și a bifat primul succes în sezonul regulat al cupelor europene. Bihorenii au trecut de Kataja Basket în deplasare cu scorul de 73-87.

Kataja Basket: Amanze Egekeze, Tuomas Hirvonen, Henri Permanto, Nike Sibande, Vatangoe Donzo

CSM Oradea: Erick Neal, Kris Richard, Nijal Pearson, Donatas Tarolis, Lennard Freeman

Bihorenii au deblocat tabela prin coșuri pe pătrundere reușite de Tarolis și Pearson. Sibande a replicat cu un coș de la distanță. Nordicii au egalat printr-un coș de sus al aceluiași Sibande. Richard și Lindberg s-au duelat apoi în triple. Finlandezii au trecut pentru prima oară în avantaj, 13-12, după ce Knihtinen a continuat recitalul trițelor. Egekeze a urmat și el exemplul colegilor săi, astfel că gazdele conduceau cu 23-21 după primele 10 minute.

Gotcher a egalat în debutul parțialului secund printr-un floater, dar Egekeze și Sibande au dus apoi avansul la două posesii. Freeman cu un dunk și Pearson pe pătrundere au refăcut din nou echilibrul, înainte ca Lindberg să puncteze din nou de afară. Kataja a continuat să exceleze în jocul de semicerc și a marcat de două ori la rând de afară. Hirvonen a dus diferența la maxim, 8, dar oaspeții au inițiat un forcing. Run-ul a ajuns la 10-2, iar scorul era 37-37. Elevii lui Cristian Achim conduceau la pauza mare cu 43-45.

A doua repriză a început în același ritm cu prima, iar Kataja a reușit să înscrie de afară prin Sibande. Richard a răspuns de la semi-distanță, iar Freeman a punctat apoi cu un procedeu din căciulă. Pearson, Neal, Freeman și Tarolis au făcut apoi spectacol, dirijând un parțial de 13-0, oprit de tripla lui Egekeze, care a înterupt o serie de aproape trei minute fără punct înscris pentru nordici. Singleton a readus deficitul în single-digits, înainte ca Sibande să ducă scorul la 58-65. Pearson și Gotcher au tăiat avântul gazdelor prin cinci puncte la rând, iar Leii Roșii conduceau cu 61-70 înainte de ultimul act.

Reprezentanta României a început bine sfertul decisiv, marcând șase puncte, timp în care doar Sibande a marcat pentru finlandezi, cu un step-back de la semi-distanță. Bobe a forțat un timeout al adversarilor printr-o reușită de la distanță. Egekeze și Permanto au marcat șase puncte la rând, Cristian Achim văzându-se nevoit să ceară un timeout cu două minute și jumătate rămase de jucat. Richard a eliminat elanul adversarilor cu un floater. La final, CSM Oradea a câștigat cu 73-87.

Donatas Tarolis a fost MVP-ul partidei și a strâns 18 puncte și 9 recuperări. Erick Neal (13 puncte, 11 pase decisive) și Lennard Freeman (14 puncte, 10 recuperări) au bifat câte un double-double. Nike Sibande a avut o prestație dominantă pentru gazde și a terminat cu 36 de puncte.

În runda următoare de FIBA Europe Cup, CSM Oradea se va duela cu Legia Varșovia miercuri, 1 noiembrie, de la ora 20:00. Kataja va juca împotriva celor de la Patrioti Levice.

*foto: fiba.basketball

7 comentarii la aceasta stire:
  • CSM Focșani Lex 8 :

    ole ole
    bravo oradea, tot mai sus

    cu 6 luni în urmă (26.10.2023) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    @
    S-au scurs multe ore de la victoria CSM ORADEA. Si nici o multumire , o felicitare ceva din partea ... oradenilor. Sau un comentariu critic, ceva, huo Achim, huo Baciu, huo-huo ! NIMIC. A alora preocupati de frustrarile, de foamea, de descultii altora. NIMIC. Asa este, n-au batut cu 80 de puncte diferenta, nu merita felicitati.
    Si totusi, FELICITARI pentru rezultat, jocul nu l-am vazut !

    cu 6 luni în urmă (26.10.2023) Raspunde
  • Bihor :

    retinere
    principalul motiv pentru care suporterii oradeni intarzie sa se exprime e faptul ca inca nu stim la ce sa ne asteptam in viitor, in ce directie mergem ... a fost intai dezamagirea fata de bugetul de anul acesta, cu efect direct asupra lotului ... apoi a fost faptul ca echipa nu se lega, traiam din individualitati, care si alea se ”rupeau” pe rand ... a mai fost episodul din cupa, de care nu aveam nevoie si care nu a facut decat sa dea apa la moara ”guzmanilor” ... si au mai fost infrangerile cu sibiu (chiar si lipsind neal si tarolis tot trebuia castigat meciul acela) si mai ales cu levice, care ma tem ca va conta greu la final ...
    bun, echipa incepe sa arate altfel de cand a revenit tarolis, am castigat clar si la constanta (chiar daca la final au fost doar 4 puncte, am condus cu 20 in ultimul sfert) si in meciul de aseara ... dar asteptam totusi sa legam si alte prestatii bune si sa avem o confirmare a faptului ca lucrurile merg in directia buna ...

    cu 6 luni în urmă (26.10.2023)
    • U BT Cluj-Napoca Delekon:

      Sezoane
      Unele sezoane esti in survival mode cum a fost la Cluj anul trecut. Alteori echipa se devine ceva mai mult decat suma părților cum a fost Sibiul anul trect. Cel mai tragic este sa fii ca Dinamo si sa arunci cu banii in caini.

      O sa vedem ce o sa fie la Oradea anul asta dar problema mi se pare in principal la presedintia clubului care nu prezinta incredere pentru sponsori.
      Acolo blatul din cupa doare cel mai tare.

      cu 6 luni în urmă (26.10.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      @Bihor
      supararea ca suparea, nemultumirea ca nemultumirea dar totusi parca la o VICTORIE se impune un simplu "FELICITARI", jucatorilor cel putin. Acum trebuie sa recunosc, si-mi cer scuze inca-odata, ca "suporteri de rezultat" este un apelativ prea mare pentru unii oradeni. Nici macar suporteri de rezultat ? Inteleg in schimb ca multi traiesc din si prin episoade gen "ranga cu lesin " ( observi ca nu-i dau numele ? ), cind viscerele se golesc !
      Pacat pentru multi din jucatorii CSM-ului ! Dar vorba romanului : "chip ap za gud giob" !

      cu 6 luni în urmă (26.10.2023)
    Raspunde
  • Bihor :

    calificare
    legat de europa, sistemul de anul acesta e mai complicat, intrucat se califica prima din grupa si 6 din cele 10 echipe clasate pe locul 2 din fiecare grupa ... pe moment nu stim ce se va intampla cu echipele din israel, daca vor juca
    in situatia in care cele din israel abandoneaza, ramane de vazut cum se va face diferentierea celor de pe locul 2 ... probabil ca se va tine cont doar de rezultatele cu echipele de locurile 1 si 3, situatie care pe noi nu ne avantajeaza, in cazul in care vom termina pe 2
    legia pare cea mai puternica si, pentru a prinde locul 1, ar trebui sa castigam ambele meciuri cu ei, ceea ce e greu de crezut ... atunci ne ramane locul 2, pentru care ne vom lupta cu levice, pentru ca, iarasi, e destul de clar ca kataja va termina pe ultimul loc

    cu 6 luni în urmă (26.10.2023) Raspunde
  • Bihor :

    30 +
    interesant e ca jumatate din punctele lui kataja au fost reusite de un singur jucator, sibande ... 36 / 73
    asta ca sa facem o paralela cu prestatiile lui neal in meciurile de la keravnos de anul trecut si cel recent cu levice, cand a reusit 30 puncte ... si ce sa vezi, ambele pierdute de noi, la fel ca si kataja acum

    cu 6 luni în urmă (26.10.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!