Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea, aproape de sută în duelul cu Mechelen

CSM Oradea, aproape de sută în duelul cu Mechelen

CSM CSU Oradea a obținut o victorie foarte importantă în grupa E din FIBA Europe Cup, 98-76 miercuri seara (26.10) pe teren propriu cu Kangoeroes Mechelen în etapa a treia. Bihorenii au putut să rupă echilibrul începând cu ultima parte a sfertului trei și au 2-1 bilanț în competiție.

Oradea: Erick Neal, Stephen Holt, Kris Richard, Donatas Tarolis, Mark Ogden

Mechelen: Brian Fobbs, Domien Loubry, Wen-Boss Mukubu, Jonas Foerts, Mattias Palinckx

Tripla lui Tarolis a fost urmată de cinci puncte la rând pentru belgieni, apoi tot jucătorul lituanian egalând la 5-5. Fobbs și-a continuat startul excelent și o ducea iar pe Mechelen în avantaj și cu reușita lui Loubry din spatele arcului de cerc oaspeții puneau două posesii între (5-10), seria acestora oprindu-se după coșul lui Ogden. Neal a ratat o aruncare din colț fără om pe el, Ogden forțând apoi o abatere de teren pentru Mechelen însă Oradea n-a putut reduce din handicap în primă fază, Richard având o intercepție finalizată cu dunk la 12-16. O acțiune colectivă reușită pentru „leii roșii” a dus la 19-21, moment în care Mechelen cerea time-out, scorul după 10 minute fiind 24-24, Kris Richard scuturând plasa în urma unei faze defensive excelente care s-a încheiat cu un capac aplicat de Justin Carter.

Orădenii au ajuns la un run de 9-0, Mukubu fiind cel care a adus primele puncte pentru Mechelen în sfertul al doilea și Ogden înscria coșuri consecutive pentru 32-26. Belgienii au replicat și în decurs de câteva atacuri au putut să restabilească egalitatea, fiind 32-32 la jumătatea sfertului și Cristian Achim cerea time-out, Neal și Holt fiind cei care o duceau pe Oradea din nou la conducere (38-32). Thomas puncta de la distanță și era 41-42 pentru Mechelen, Kris Richard replicând cu o reușită din interiorul arcului de cerc și avantajul orădenilor era minim la pauză, 45-44 după o repriză în care ambele echipe au aruncat cu minim 55% procentaj.

Defensiva orădeană a produs încă un moment notabil în startul reprizei secunde, Ogden căpăcindu-l pe Fobbs și apoi Mechelen a pierdut o posesie, Ogden și Richard ducându-și echipa la 52-48. Belgienii au întors iar situația de pe tabelă în favoarea lor, Neal având un three-point play cu care ajuta Oradea să facă 55-53, recuperările ofensive fiind cele la care oaspeții au stat mai bine și Loubry avea reușite consecutive de la distanță pentru 55-59. Scorul s-a schimbat iar, 61-59 cu tripla lui Neal, Mechelen preluând conducerea nu la mult timp după acel moment, Carter și Richard fiind iar responsabili cu punctele (67-64). Avantajul gazdelor devenea de trei posesii după tripla lui Nicolescu, la finalul sfertului acesta scorul fiind 75-64, cel mai mare din meci.

Desprinderea a continuat și s-a ajuns la +17 după un început cu 7-1 în sfertul decisiv pentru Oradea (82-65), Carter prelungind de la libere run-ul amfitrionilor. Cristian Achim a încasat un tehnic la +19, dar momentul nu a afectat echipa orădeană și Ogden avea să facă 86-66 pe o pătrundere. Belgienii au venit în câteva momente la sub 20 între, dunk-ul lui Markovic fiind bun pentru 92-72, pe final gazdele căutând suta și s-a încheiat cu scorul de 98 la 76.

Bihorenii o să încheie seria meciurilor de pe teren propriu în această fază a competiției cu duelul împotriva lui Cholet programat pe 2 noiembrie, de la ora 19.00.

Trei jucători cu 19 puncte au avut bihorenii la final, dintre Justin Carter, Kris Richard și Mark Ogden ultimul contribuind și cu 10 recuperări. Donatas Tarolis (17 puncte, 8/10 din acțiune) și Erick Neal (10 puncte, 6 assist-uri) au fost și ei în double figures.

Domien Loubry (17 puncte, 4/7 de la distanță), Brian Fobbs (16 puncte, 4 recuperări) și Larry Thomas (12 puncte, 3 recuperări) au condus ofensiva lui Mechelen.

*foto: fiba.basketball

7 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Raul :

    Carter
    Poate pentru prima oara in acest sezon cand Carter isi arata cu adevarat valoarea. Un sfert 3 si 4 excelent facut de noi si atmosfera superba pe masura echipei.

    cu 1 an în urmă (26.10.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Jojo Mojo :

    Sincer
    Imi place mult cum arata si joaca Oradea sezonul acesta. Nu stiu ce s-a intamplat in ultimii doi ani si unde s-a dus bugetul csm-ului,dar anul asta par a fii mult mai inghegati. O reala achizitie mi se pare Doni...(we miss you man! ) Kris si Ogden no comment. Markovic are momentele lui...insa mi-a placut in acest meci. Sala misto si fani pe masura. Bafta!

    cu 1 an în urmă (26.10.2022) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Sebas :

    Da
    Asa da! În sfârșit un meci în care aratăm ce trebuie contra unui adversar pe măsură. Ce ar fi de mentionat? Am jucat in 7 străini 90% inclusiv când aveam

    cu 1 an în urmă (26.10.2022)
    • CSM CSU Oradea Sebas:

      20 de puncte...
      Pardon.

      Carter si Ogden excepționali, Doni este incredibil de constant (aș putea spune ca este fiul care sta acasa din celebra pildă biblica), iar Richard bineînțeles fiul risipitor întors acasă cu o prestație care îmi aduce aminte de acel Richi care nu rata oricât de dificila era aruncarea. Neal un real plus, Markovic bataios, Holt încă nu reușește să mă convingă...

      La români cred ca stăm cel mai prost din echipele de top 8, dar pot fi utili daca, paradoxal, joaca mai putin. Poate aș încerca mai mult cu Năstruț și Schmid.

      P.S. sau P.-S: Urmează să facem un meci bun și in deplasare.

      cu 1 an în urmă (27.10.2022)
    Raspunde
  • West Petrom Arad jordan 23 :

    respect
    In doua zile am vazut 2 jucatori care, desi erau accidentati sau cel putin incomplet refacuti dupa accidentare, au fost printre cei mai buni din teren : Bircevic si Ogden. Bravo!

    cu 1 an în urmă (27.10.2022) Raspunde
  • CSM CSU Oradea sup.OR.ter :

    Victorie importanta
    Meci foarte bun facut de CSM,foarte bine pregatit de Achim si Rade.
    Eu as vrea sa amintesc si prestatia foarte buna a lui Baciu si Bobe,atat cat au jucat.Achim nu a riscat prea mult ,miza eta prea importanta.Astept ca si Gheorghe sa se integreze in jocul echipei.
    Un meci de vis,o seara de exceptie atmosfera excelenta.
    O nota discordanta face sonorizarea salii care este de slaba calitate.

    cu 1 an în urmă (27.10.2022)
    • CSM CSU Oradea north.finder:

      Nu sonorizarea e problema
      Problema majora e acustica sălii, sala nu prea a fost pregătită corespunzător, din păcate. Dar lucrurile se pot îmbunătăți și din mers. Sunt soluții.

      cu 1 an în urmă (28.10.2022)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!