Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea are parte de o deplasare la București în etapa a patra din Top 10

CSM Oradea are parte de o deplasare la București în etapa a patra din Top 10

Luni, 4 martie, va avea loc cel de-al doilea duel televizat din etapa a patra a Top 10. CS Dinamo București și CSM CSU Oradea vor fi adversare și în Liga Națională, după ce s-au duelat deja în startul sezonului, în Cupa României.

În privința rezultatelor din campionat, bihorenii sunt într-o formă mult mai bună decât dinamoviștii. Jucătorii antrenați de Cristian Achim au câștigat ultimele șase dueluri din LNBM, iar de când au făcut pasul spre Top 10 au trei victorii din tot atâtea posibile.

Dinamo, în schimb, s-a văzut învinsă în fiecare meci din Top 10. Dacă la Constanța diferența a fost foarte mare (52-98), partidele cu CSM Târgu Mureș (84-95) și FC Argeș (74-83) s-au încheiat la diferențe de cel mult patru posesii.

Parcursul din faza secundă a păstrat vicecampioana pe poziția secundă, cu 9-2, în față fiind U-BT Cluj, iar pe locul 3 cei de la FC Argeș. De partea cealaltă, Dinamo este ultima în Top 10, cu trei victorii și opt înfrângeri în urma meciurilor pe care le-au disputat Constanța și Brașov.

Față de precedenta întâlnire stagională, din Cupa României, în lotul orădenilor s-a produs o schimbare extrem de importantă. Erick Neal, principalul realizator al „Leilor Roșii”, nu mai face parte din lot, în locul acestuia fiind adus Abdul Gaddy. Partida la care am făcut referire anterior a fost fără istoric, 121-39 pentru Oradea, rezultat prin care bihorenii au obținut biletele pentru Final 8. Ulterior, aceștia s-au oprit în semifinalele Cupei României.

Medaliata cu argint de anul trecut beneficiază de 93.3 puncte în medie după trei jocuri în Top 10, fiind clubul din această zonă a clasamentului cu cea mai bună ofensivă. În plus, Oradea stă foarte bine la procentajele din acțiune, sferă în care Dinamo a avut de suferit și este codașă în Top 10. La nivel individual, dintre jucătorii avuți acum la dispoziție, principalii marcatori din cele două tabere sunt Andre Jones (16.7 puncte) și Donatas Tarolis (14.0 puncte)

Pentru duelul din Sala Dinamo au fost delegați Ciprian Stoica, Alin Faur și Alexandru Ivan.

Confruntarea dintre Dinamo și CSM Oradea va avea loc în această seară, 4 martie, de la ora 19.00. Jocul va fi transmis pe Digisport 2, Prima Sport 2 și FRB TV.

*foto: Facebook CSM Oradea

4 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    :)
    Ceva progrese am vazut la Dinamo asa ca pronosticul meu ( aproximativ) este 55-125 pentru Oradea.

    Ah, scuze ! Nu mai este nevoie ?

    cu 1 lună în urmă (04.03.2024)
    • U BT Cluj-Napoca Delekon:

      Si mai amuzant
      Este ca tot scandalul a fost degeaba, la final.

      Poate chiar ar fi fost mai bine pentru Oradea sa piarda atunci calificarea si sa se apuce imediat de reconstruit decat sa o mai lungeasca jumatate de sezon ca sa ajunga la aceiasi concluzie.

      cu 1 lună în urmă (04.03.2024)
    Raspunde
  • pipzn :

    Cred ca
    le va prinde la oradeni meciul acesta. Nici nu se putea mai bine ca adversar care sa permita un "rodaj" minimal in jocul echipei pentru noul conducator de joc.

    cu 1 lună în urmă (04.03.2024)
    • CSM CSU Oradea TheOptimiser:

      @pipzn
      Abdul nu joacă azi, cel mai probabil vineri cu Cluj va fi primul meci al lui.

      cu 1 lună în urmă (04.03.2024)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!