Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea atinge din nou suta de puncte, în succesul cu CSM Galați

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
18.01.2023

CSM Oradea atinge din nou suta de puncte, în succesul cu CSM Galați

CSM Oradea a ajuns la 12 victorii consecutive în LNBM și un bilanț de 13-1 după succesul categoric, scor 103-86 în fața celor de la CSM Galați. Formația pregătită de Florin Nini are un record de 8-6 după acest eșec.

CSM Oradea: Erick Neal, Kris Richard, Bobe Nicolescu, Donatas Tarolis, Mark Ogden

CSM Galați: Luka Mitrovic, Andrei Petică, TJ Gibbs, Nedeljko Prijovic, Andrei Calenic

Bihorenii au deschis partida cu patru puncte consecutive. Petică a marcat primul pentru oaspeți. Ogden a înscris primul coș de trei puncte al partidei. Gibbs și Prijovic au redus diferența la un singur punct, înaintea unui noi triple a orădenilor, semnată de data aceasta de Neal. Petică și Calenic au restabilit egalitatea la 10. Gibbs a adus-o pentru prima oară în avantaj pe Galați cu prima triplă a echipei sale. Ogden și Tarolis au mutat jocul în interior, iar bihorenii au revenit la conducere. Neal și Nicolescu au înscris de afară pe finalul sfertului, iar după 10 minute, Oradea conducea cu 32-26.

Năstruț a continuat recitalul coșurilor de la distanță și a majorat diferența de pe tabelă la nouă lungimi. Tudor Gheorghe i-a urmat exemplul prin două astfel de reușite, iar avansul gazdelor devenea de două cifre pentru prima oară în meci. Elevii lui Florin Nini au reintrat în meci cu un run de 7-0 (43-37). Ogden a oprit momentul bun al oaspeților cu un slam-dunk, iar Neal a readus diferența în double-digits prin două triple. Armus a replicat asaltului ofensiv al gazdelor cu un procedeu reușit în căciulă. La pauza mare, Leii Roșii conduceau cu 58-43.

Gazdele au început a doua jumătate a confruntării cu trei coșuri consecutive din spatele semicercului, reușite de Neal, Richard și Holt. Prijovic a punctat prin același procedeu pentru gruparea de la malul Dunării. Holt a majorat diferența la 20 de puncte cu un coș pe pătrundere. Americanul a continuat evoluția bună din sfertul al treilea și a marcat în alte două rânduri de la distanță. Gibbs a mai redus din pagube transformând trei aruncări libere. Gălățenii aveau de recuperat un deficit de 16 lungimi în ultimul sfert (81-65).

Gibbs a marcat trei puncte consecutive pentru moldoveni. Neal a replicat cu un and-one și două libere transformate. Ciotlăuș a punctat în tranziția înaintea unei noi triple reușite de Holt. Tarolis a marcat șase puncte și a dus scorul la 94-72. Năstruț și Gheorghe au adus-o la 100 de puncte pe Oradea, iar scorul final a fost în cele din urmă 103-86.

Mark Ogden a fost omul partidei și a strâns 17 puncte și 15 recuperări. Erick Neal și Donatas Tarolis l-au urmat cu 20, respectiv 18 puncte înscrise. TJ Gibbs s-a remarcat pentru Galați cu 21 de puncte și 7 pase decisive.

În etapa următoare, CSM Oradea joacă în deplasare, în fața celor de la CSM Focșani, în timp ce CSM Galați dă piept pe teren propriu cu CSO Voluntari.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!