Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea a cucerit medaliile de bronz în FIBA Europe Cup

CSM Oradea a cucerit medaliile de bronz în FIBA Europe Cup

CSM Oradea a câștigat în fața lui BC Parma, 85 la 76, în finala mică a Final Four-ului FIBA Europe Cup.

Partida de la Tel Aviv a debutat cu un run de 6-0 al reprezentantei României. Rușii au fost aproape de egalare în două rânduri, însă jucătorii antrenați de Cristian Achim au dat dovadă de agresivitate la ambele capete ale terenului și și-au adjudecat primul sfert cu scorul de 20-15.

După 10 minute de joc, Garlon Green avea 8 puncte (3/3 la două puncte și 2/2 la libere).

După doar câteva minute din sfertul secund, Kazys Maksvytis, antrenorul lui BC Parma, a solicitat un time-out după un coș pe contraatac reușit de Holt, 28-20. Timpul de odihnă solicitat de acesta nu avut deloc efectul scontat, iar Cătălin Baciu a obținut un fault antisportiv la Gleb Sheiko, 32-20. Din acest moment și până la pauză, lucrurile au mers foarte bine pentru CSM Oradea, care a intrat la cabine cu un avantaj liniștitor de 17 puncte, 45-28.

La jumătatea partidei, CSM Oradea avea un procentaj de 0% la trei puncte (0/6) și unul de 72% la două puncte (16/22).

O altă statistică interesantă era cea a lui Cătălin Baciu, baschetbalist ce reușise 4 capace în doar 5:57 minute petrecute pe teren.

Rușii au reintrat mai bine în joc și au înscris 23 de puncte pe parcursul sfertului trei, chiar dacă bihorenii au încercat să le taie elanul alternând mai multe tipuri de apărare. Astfel, sfertul decisiv începea de la scorul de 61-51 în favoarea lui CSM Oradea.

Green a deschis sfertul patru cu un slam dunk devastator, 63-51, dar Ponitka a replica instant cu o triplă și a redus diferența la sub 10 puncte, 63-54. Parma s-a apropiat la două posesii, însă Watson a reușit să înscrie primul coș de trei al echipei din România și a dus scorul la 66-57. Vladimir Ivlev și-a arătat experiența și a ieșit la rampă în câteva rânduri, 69-65, după care cele două echipe au schimbat o serie de coșuri. 

Cu două minute înainte de final, diferența era tot de 4 puncte în favoarea lui CSM Oradea, 76-72. Finalul a aparținut bihorenilor, care au reușit să înscrie prin Broussard și Watson, 81-72.

BC Parma a mai forțat încă o dată revenirea, însă CSM Oradea a câștigat într-un final, 85-76 și a cucerit medaliile de bronz în ediția 2020/2021 a FIBA Europe Cup.

Remarcați

Aaron Broussard - 21 puncte; Giordan Watson - 20 puncte; Garlon Green - 13 puncte, 8 recuperări; Dragan Zekovic - 13 puncte; Cătălin Baciu - 4 puncte, 4 capace; 

Eigirdas Zugauskas - 24 puncte, 7 recuperări, 5 pase decisive; Mareks Mejeris - 12 puncte; Boris Savovic - 10 puncte.

*foto: fiba.basketball

5 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    let's get ready to rumble
    Am dat pronostic corect în proporție de 50%: am câștigat de Florii, cu sprijinul publicului contra celeilalte echipe decât cea a gazdelor! Acum lângă medaliile europene de bronz urmează cele naționale de aur, deoarece abia de acum intrăm în formă după tactica lui Achim. În finală la play-off avem avantaj de 1-0 față de oricare: am jucat deja cu public!

    cu 2 ani în urmă (26.04.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Jojo Mojo :

    Felicitari
    Felicitari Csm Oradea!

    cu 2 ani în urmă (26.04.2021) Raspunde
  • pipzn :

    Felicitari
    CSM Oradea pentru medalia de bronz.

    cu 2 ani în urmă (26.04.2021) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ajax :

    FELICITĂRI!!!
    Un rezultat remarcabil, cu atât mai mult cu cât a fost obținut împotriva, zic eu, principalei favorite la trofeu. Sigur, am profitat la maximum de șansă, prin formatul subțiat al competiției, și, mai ales, prin lucky loser-ul nesperat, oferit de Szolnok Olaj, dar asta nu stirbeste cu nimic meritele trupei noastre. O medalie europeana, în condițiile actuale, cu diferențe uriașe de buget intre campionatele puternice ale Europei și restul, sa te strecori printre cei bogați, e aproape imposibil de obținut. Prin asta am arătat, chiar dacă puțin, că mai avem și noi baschet și merită să fim luați în seamă. Felicitări întregului staff!

    cu 2 ani în urmă (26.04.2021) Raspunde
  • CSM Oradea 2 bulcul 1 :

    CSM ORADEA
    Felicitări și mulțumiri întregii echipe, mi-ați adus o mare, mare bucurie în suflet! Meciul de ieri l-am trăit la maxim. E complicat să câștigi fara triple, bine că au mai venit pe final când aveam cea mai mare nevoie. Efortul depus de băieți a fost extraordinar, in ultimul sfert am stat mai prost cu nivelul energiei și ne-am bazat mai mult pe acțiuni individuale, care din fericire multe dintre ele s-au finalizat in puncte, cu mențiuni speciale pentru Broussard și Watson. Fara a face o chestie din asta, și arbitrajul parca i-a ajutat pe final de meci, și am trăit cu mari emotii. Baciu a avut o zi de mare glorie, m-am bucurat foarte tare urmarindu-l, și sper că asta e motiv suficient sa îl vedem mai des și în campionat, daca tot suntem mai subtirei sub panou... E clar că n-au fost rușii pe val, dar sa conducem cu 20 de puncte, și dintr-un capăt până în celălalt al meciul e relativ impresionant. Felicitări încă o dată echipei și succes pe mai departe!

    cu 2 ani în urmă (26.04.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!