Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea bifează a 12-a victorie în Liga Națională

CSM Oradea bifează a 12-a victorie în Liga Națională

CSM CSU Oradea și CSM Petrolul Ploiești s-au întâlnit în primul meci din 2024 în Liga Națională de Baschet Masculin. Duelul de vineri, 5 ianuarie, din etapa a 16-a a adus victoria bihorenilor cu 92 la 72. Rezultatul a trimis vicecampioana la 12-2 bilanț în Conferința B, iar prahovenii au coborât la 4-10.

Oradea: Erick Neal, Kris Richard, Bobe Nicolescu, Donatas Tarolis, Lennard Freeman

Ploiești: Kenny Carpenter, Kenny Funderburk, Codruț Dinu, Lorenzo Diaconescu, Veljko Brkic

Prahovenii au început mai bine partida și Brkic a dus scorul la 2-7 în urma unui layup, același pivot al oaspeților fiind cel care a răspuns în urma triplei lui Tarolis. Funderburk și Neal au înscris la rândul lor din spatele arcului de cerc (11-12), iar la jumătatea sfertului inaugural a venit rândul orădenilor să treacă la conducere în urma reușitei lui Nicolescu. Codruț Dinu a întrerupt run-ul de 8-0 în care s-au aflat „Leii Roșii”, moment urmat de cinci puncte consecutive din partea lui Baciu (21-17) și diferența a devenit de trei posesii prin coșul de la distanță a lui Neal. CSM Oradea a putut să-și formeze un avantaj de 10 puncte spre finalul actului (29-19) și a încheiat această perioadă cu 34 la 23.

Bihorenii au putut să mențină un procentaj de peste 50% la aruncările de trei puncte și Cristian Achim a cerut apoi time-out la 37-27, în momentul în care ofensivele ambelor formații au întâmpinat câteva probleme. CSM Petrolul a reușit să taie puțin din deficit în următoarele zeci de secunde, însă Pearson a refăcut o diferență de 11 lungimi prin perechea precisă de libere. Carpenter a ajutat gruparea prahoveană să vină la 43-35, în timp ce Freeman a ratat în două rânduri șansa de a duce Oradea într-un avantaj format din două cifre, lucru pe care l-a reușit Richard printr-o aruncare dificilă la 48-37. Gazdele au încheiat în forță prima repriză și au intrat la vestiare cu 53-37.

Galben-albaștrii au repetat scenariul din primul sfert și la revenirea pe parchet, iar Brkic a avut un floater precis pentru 55-44. Freeman și Tarolis au trecut pe la linia de fault pentru gazde și au contribuit pentru desprinderea la +15, în timp ce Funderburk și Corpodean au marcat următoarele puncte ale Ploieștiului (61-49). Diferența de 12-16 puncte a devenit constantă pentru câteva minute, după care Johnson a reușit să-și transforme libere suplimentară la 65-56, de unde CSM Petrolul s-a apropiat până la 67-60 pe finalul sfertului trei.

Oradea a avut patru puncte fără răspuns în primele secvențe ale actului decisiv și apărarea în zonă a pus câteva probleme oaspeților, Baciu fiind cel care a dus scorul la 73-62. Pivotul gazdelor a încasat un fault antisportiv prin care l-a trimis pe Johnson la linia liberelor, fază de care CSM Petrolul n-a putut să profite în totalitate și diferența a devenit de 12 lungimi la jumătatea sfertului. Gotcher a beneficiat de șansa unui four-point play, însă a irosit aruncarea suplimentară, Oradea fiind capabilă și așa să urce la +17 cu trei minute înainte de final (85-68). „Leii Roșii” au închis partida cu 92-72, rezultat prin care și-au asigurat prima poziție în Conferința B.

Cătălin Baciu a contribuit cu un double-double format din 20 de puncte și 10 recuperări venind de pe bancă. Erick Neal a stat cu 17 puncte, 6 pase decisive și 4 recuperări, iar Donatas Tarolis a terminat partida cu 14 puncte, 7 recuperări și 4 pase decisive.

Kenny Funderburk a răspuns cu 15 puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive și 3 intercepții, iar Veljko Brkic a stat cu 14 puncte și 3 recuperări, dar cu 2/8 la libere. Reggie Johnson și Vlad Corpodean au avut câte 12 puncte pentru CSM Petrolul.

Orădenii (12-2 bilanț) au parte de o serie de meciuri departe de casă în perioada următoare și prima deplasare va fi în fieful lui Varese, pe 10 ianuarie, în FIBA Europe Cup. Prahovenii (4-10) vor juca în LNBM împotriva lui CSU Sibiu, în weekend-ul următor.

*foto: Facebook CSM Oradea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!