Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea bifează a 4-a victorie stagională

Adrian Micinic

Adrian Micinic
20.10.2012

78-94
0-4  STATISTICA  4-0

CSM Oradea a bifat cea de-a 4-a victorie consecutivă în sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin - ediția 2012/13. Bihorenii s-au impus la Miercurea Ciuc, în fața lui BC Perla Harghitei din localitate cu scorul de 94-78. Meciul a fost transmis pe internet prin intermediul postului Szekelyhon TV.

Meciul a demarat sub semnul echilibrului, cu mențiunea că CSM-ul a avut mai mereu inițiativa pe tabela de marcaj. Jocul colectiv, în care angajarea pivotului a excelat a permis CSM-ului să aibă avantaj pe tabela de marcaj. sasha Topcov a primit destul ajutor din partea lui Nemanja Maric la finalizare. Amfitrionii nu s-au lăsat cu nimic mai prejos, Franko Filipovic marcând de cele mai multe ori. Miercurea Ciuc a și condus, scor 14-13, undeva după jumătatea secvenței inaugurale. Milos Pesic iese la rampă cu trei reușite consecutive, perioadă în care adversarul nu a reușit să răspundă. Totuși, Filipovic are ultimul cuvânt în secvența inaugurală marcând de două ori consecutiv, pentru a duce scorul la 25-24 în favoarea CSM-ului.

Dillon și Pesic marchează pe pătrundere, dar ciucanii nu se lasă mai prejos și marchează prin Dupre, respectiv Bubalo. Urmează un coș de trei puncte al americanului Jonathan Dupre și scorul devine 31-29 în favoarea echipei gazdă în minutul 13, moment în care antrenorul Cristian Achim a solicitat timp de odihnă. După reluarea jocului Sasha Avalic transformă două aruncări libere. Oradea nu reușește să marcheze de sub coșul advers. Pesic înscrie din acțiune, dar irosește șansa de a egala de la linia de pedeapsă. Apoi, Lupusavei înscrie de la distanță pentru a readuce avantajul de partea oaspeților pe fondul impreciziei și inexactităților din jocul ciucanilor. Oradea ontră în penalizare și acest lucru permite formației gazdă să se mențină aproape pe tabela de marcaj. Miercurea Ciuc joacă cu Vita și Dogaru moment în care preiau conducerea pe tabela de marcaj. Pesic răspunde cu două reușite care îi duc totalul punctelorla 19, însă Miercurea Ciuc refuză să se predea. Totuși, Maric îngroapă o aruncare de la mare distanță care a stabilit scorul primei reprize: 44-40 pentru oaspeți.

Repriza a doua demarează cu reușita lui Sasha Topcov. Amfitrionii comit trei greșeli de echipă pe parcursul primelor două minute din actul al 3-lea. Bubalo marchează din spatele semicercului, însă același lucru îi reușește lui Maric. Stefanovic interceptează și îl găsește pe contraatac pe Topcov care mărește diferența la nouă puncte forțându-l pe Laszlofy Botond să ceară timp de odihnă în minutul 24.
După reluare Filipovic se evidențiază pe două acțiuni consecutive de atac pentru a echilibra situația pe tabela de marcaj. Pesic înscrie de la linia de pedeapsă, dar Bubaol răspunde cu o reușită incredibilă în vreme ce Dillon are mari probleme la finalizare inclusiv de la linia de pedeapsă. Pesic și Franklin îl servesc perfect în spațiul de trei secunde pe Țibîrnă care transformă de două ori, dar Bubalo se remarcă la celălalt capăt al terenului cu o aruncare de la mare distanță. Oradea beneficiază de o greșeală tehnică a ciucanilor pentru a înscris cinci puncte pe o posesie și s-a desprins la 64-52 în minutul 27.
Orădenii se duc la 14 lungimi după reușita de pe pivot a lui Pesic, iar Henifin marchează ultimul coș al acestui act. La intrarea în secvența decisivă scorul era de 66-54 pentru jucătorii lui Cristian Achim.

Jonathan Dupre marchează un coș de trei puncte pe prima posesie a secvenței decisive. Pesic înscrie din serviciul lui Franklin, iar Daniel Dillon realizează de două ori câte un three point play pentru a duce pe CSM Oradea la 76-61 cu șapte minute înainte de finalul partidei. Gazdele solicită timp de odihnă, dar roș-albaștrii păstrează un avantaj consistent în urma combinației dintre Franklin și Țibîrnă, cel din urmă marcând prin slam dunk. Echipa gazdă marchează de la linia de pedeapsă prin Avalic, dar Maric realizează la rândul său un coș cu fault. Dillon continuă să fie precis la finalizare în sfertul decisiv. Bubalo și Filipovic, de departe cei mai buni jucători din punct de vedere ofensiv pentru Miercurea Ciuc în acest meci, aduc câte un coș din acțiune, însă Dillon pare imposibil de oprit. Henifin transformă din spatele semicercului, dar același lucru îi este la îndemână și lui William Franklin. Ultimele momente îi aduce în teren pe Corpodean, Pașca și Lazar, partida terminându-se cu scorul de 94-78.

Remarcați
Miercurea Ciuc - Filipovic 25 puncte, 6 recuperări, Bubalo 23 puncte, Dupre 12 puncte, 4 recuperări, Henifin 10 puncte
Oradea - Pesic 27 puncte, 7 recuperări, 4 pase decisive, Maric 14 puncte, 4 recuperări, Dillon 14 puncte, 4 recuperări, Topcov 13 puncte, 4 recuperări, Țibîrnă 10 puncte.

Mario Hadjic a absentat pentru a doua oară consecutiv în echipa harghiteană.

CSM Oradea are 4-0 la general, iar BC Miercurea Ciuc are 0-4. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!