Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea câștigă categoric meciul cu Trefl Sopot de pe teren propriu

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
09.02.2022

CSM Oradea câștigă categoric meciul cu Trefl Sopot de pe teren propriu

CSM Oradea a câștigat duelul de pe teren propriu cu Trefl Sopot, cu scorul de 80-65 și a ajuns la un bilanț de 4-1 în Top 16 al Europe Cup, asigurându-și calificarea în sferturile de finală.

Cristian Achim i-a titularizat pe Dovis Bickauskis, Kris Richard, Stephen Holt, Garlon Green și Alex Gavrilovic. Marcin Stefanski a alcătuit următorul prim 5: Brandon Young, Yannick Franke, Daniel Ziolkowski, Karol Gruszecki, Joshua Sharma.

Garlon Green a dezghețat tabela cu un layup pe pătrundere, după care a animat spectacolul, punându-l pe Sharma pe un poster. Gavrilovic a dus scorul la 8-0, după ce a finalizat pasa lui Holt și o acțiune în tranziție. Brandon Young a înscris primele puncte pentru polonezi, de la semi-distanță. Replica bihorenilor nu a întârziat să apară și a reprezentat primul coș de trei al meciului, înscris de Green. Leonczyk a redus ecartul la 5 puncte, după ce a fost lăsat liber sub panou. Kolenda a punctat primul de afară pentru Sopot, cu un stepback în fața lui Markovic. Young a dus scorul la 12-11 cu un coș pe pătrundere, înainte ca Green să mai înscrie o dată din spatele semicercului. Polonezii au trecut la o defensivă în zonă în ultimele două minute ale parțialului. După primul sfert, scorul era 17-15 pentru gazde.

Ogden, intrat înaintea pauzei, a înscris primul său coș la prima posesie a actului secund, dar Kolenda a răspuns imediat. Holt a profitat de o gaură în defensiva adversă și a înscris de afară. El a repetat isprava, dar de data aceasta cu un stop șut, iar Stefanski a cerut primul timeout la 27-17. Acesta a avut succes, întrucât Leonczyk a reușit un and-one în fața lui Ogden. Americanul a răspuns printr-o reușită de trei puncte, iar Markovic i-a urmat și el exemplul. Young și-a readus echipa la 10 puncte (33-23), punctând pe un fastbreak. Franke a înscris un coș pe pătrundere la ultima posesie, iar la pauza mare, Oradea conducea cu 38-27.

A doua jumătate a meciului a fost deschisă de o reușită de la trei puncte a lui Alex Gavrilovic. Pivotul gazdelor a înscris și din căciulă pentru a duce scorul la 43-27, înainte ca Young să marcheze primele puncte pentru polonezi din sfertul trei cu un floater, după care Davis a punctat din căciulă. Elevii lui Achim au continuat să exceleze de la distanță, iar Green a bifat a 10-a astfel de reușită a echipei sale, Kolenda urmându-i exemplul la posesia următoare. Gavrilovic a finalizat mai apoi un alley-oop spectaculos, iar tabela indica 51-36. Kolenda a continuat prestația bună din acest sfert și a mai înscris o triplă și un fault-coș, prin care echipa sa venea la 11 lungimi. La pauza de dinaintea ultimului sfert, vicecampionii României conduceau cu 60-44.

Leonczyk a deschis ultimul sfert cu un layup. Bobe Nicolescu a înscris primele sale puncte din spatele semicercului, iar Richard a mărit diferența cu un coș pe fastbreak. Green a repetat isprava lui Kris, forțându-l pe Stefanski să ceară timeout la 66-46. După o triplă a lui Garlon, CSM Oradea s-a distanțat la 20 de lungimi (71-50). Pentru a patra oară în acest meci, Green a înscris printr-un slam dunk, punând cireașa pe tort într-o prestație excelentă pentru gazde. În cele din urmă, Leii Roșii s-au impus cu scorul de 80-65.

Garlon Green a încheiat confruntarea cu 25 de puncte și 4 recuperări. Nikola Markovic a terminat cu 15 puncte și 7 recuperări, iar Mark Ogden a avut 11 puncte și 7 recuperări. De cealaltă parte, Jakub Kolenda a fost cel mai bun marcator, cu 15 puncte. Brandon Young și Yannick Franke au fost și ei în double digits, cu 13, respectiv 10 puncte.

Prin succesul de astăzi, CSM Oradea este sigură de calificarea în următoarea fază a FIBA Europe Cup și poate obține primul loc în Grupa K, în funcție de rezultatul meciului dintre Sporting și Benfica și de următoarea confruntare directă cu Sporting.

*foto: championsleague.basketball/Roby Boroș

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!